tisdag 6 mars 2012

Alex Voronov, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna

Vänsterpartiets gruppledare David Aronsson skriver på Vänsterpartiets blogg: "Är detta på allvar? Jag kan ju tycka att det bara finns ett parti i fullmäktige som har en massa nazistiska företrädare runt om i landet och som för en rasistisk politik (med "rasistisk" i en bred tolkning) men Margit nämner ju inte ens Sverigedemokraterna och hänvisar inte alls till de lokala företrädarna, snarare tvärt om." Att de lokala Sverigedemokraterna kände sig träffade av det jag sa säger förmodligen mer om de än om mig. Jag hade hoppats att det var Moderaterna som skulle backa upp mig i denna fråga då jag är medlem hos dem. Jag är oerhört tacksam för att Vänsterpartiet nu säger ifrån. Problemet är inte de onda människornas ondska utan de goda människornas tystnad, sa Martin Luther King. Han hade så rätt.

Ledarskribenten på Eskilstuna-Kuriren
Alex Voronov skriver på twitter: "Kan inte se att detta platsar för en nyhetsartikel. Att SDU är rasister är ingen nyhet." Kommer SD att polisanmäla Voronov nu när han säger att deras ungdomsförbund är rasister?" Voronov skriver detta utifrån denna artikel "SDU vill locka invandrare att återvända".

DN berättar: "SDU har sökt 100.000 kronor för projektet "Borta bra men hemma bäst". Så kallade "goodiebags" ska tillverkas, och enligt ansökan innehålla ett USB-minne, en DVD-skiva och en pappersguide med vanliga frågor om återvandring. Dessa ska delas ut till invandrare som SDU inte anser ha rört sig tillräckligt nära den svenska kulturen sedan ankomsten till Sverige. – Vi har därför ansökt om att få register på de personer som – efter att ha fått permanent uppehållstillstånd i Sverige – levt i oavbruten arbetslöshet och lyft socialbidrag, skriver Kasselstrand i ett pressmeddelande." De är ju inte riktigt kloka.

Jag drömmer om ett samhälle där alla människor har samma värde. Sverigedemokraterna bygger sin politik på rädsla och hat. I ett samhälle för alla så finns det inte plats för detta hat. Det är min uppfattning. Det borde även vara Moderaternas uppfattning? Och till alla de som på hatets nätsida avpixlat har skrivit om hur mycket de önskar att jag skall dömas hårt för att jag har kallat SD för ett rasistiskt parti, så vill jag bara säga att jag sitter gärna i finkan hur länge som helst för att jag sa det jag sa på kommunfullmäktiges sammanträde i december 2011. Någon måste ju säga sanningen.

6 kommentarer:

Johan R. Sjöberg sa...

Bra Margit, och bra Alex Voronov!

"Du må ikke sove! Du må ikke sove!
Du må ikke tro, at du bare har drømt!
Igår blev jeg dømt.
I natt har de reist skafottet i gården.
De henter mig klokken fem imorgen!"

http://www.barnasrett.no/Dikt/du_ma_ikke_sove.htm

Margit Urtegård sa...

Hej Johan.

Du har så rätt, vi får inte sova, det är en av de starkaste dikter jag vet; vi får inte tro att vi bara har drömt. Tack för att du påminde oss om denna fantastiskt starka dikt, som kommer från verkligheten.

Anonym sa...

Undrar om Johan R Sjöberg ens har sett sammanträdet & Margits agerande...
OM våra politiker skall stå likt obstinata 5 åringar & skrika i vårt kommunhus... Ja, då är det inte konstigt att vår kommun är likt Titanic... Sjunkande!

Margit babblar om allas värde, men ändå skriver hon saker om hur hatad Anders Behring Breivik & sitt hat gentemot honom...

Var är då hennes "alla är välkomna & älska varandra mentalitet" då??
Inse att det hon önskar är en utopi...
Sedan skulle jag gladeligen läsa om vilket bemötande & vilka rättigheter jag får OM jag flyttar till andra länder... t ex arabvärlden...

Anonym sa...

respekt får man genom tolerans acceptans och förståelse, du visar gång på gång margit att du förtjänar det. dina antigonister under sina anonyma signaturer är bara att beklaga. kanske tror dom att genom att ge sig på dig som så många andra, så kommer de att få vara med de andra och leka? du får dom att själva dra ner sina egna byxor, smart(;
mvh muko

Anonym sa...

idag är jag stolt att vara kvinna
muko

Peroni sa...

Eeeeh... "Anonym".

Bemötandet i "arabvärlden" är
fantastiskt. Om än med viss diskrepans beroende på region
och smak.

Vad gäller "rättigheterna" så är
de avhängiga av i vilket av länderna du tänkt att bosätta dig.

- Ungefär som att det skiljer mellan olika länder inom EU.

Lycka till med ditt ev. migrationsäventyr!

Världen mår bra av möten mellan människor. ;)