torsdag 2 februari 2012

Socialdemokrat bojkottar tidningen

Socialdemokraten Krister Lumme skriver på sin blogg: "Själv kommer jag att efter nyåret sluta läsa tidningen. Någon moderat megafon behöver jag sannerligen inte i min brevlåda. Det är förkastligt att jag ska betala för borgerlig propaganda och missnöje som Eskilstuna Kuriren sprider omkring sig i kommunen där det tydligt inte finns något bra att skriva om därför att vi socialdemokrater finns med i den beslutande församlingen. Många med mig kommer att säga upp tidningen. Uppmanar härmed även alla övriga socialdemokrater att göra det samma". Intressant! Detta sker alltså samtidigt som ledande Socialdemokrater i kommunen har "slagit" ihop sig med några ledande Moderater. Då uppmanar alltså en Socialdemokrat att folk skall säga upp (Moderat?)tidningen. Vi har spännande tider framför oss, det är helt uppenbart!

4 kommentarer:

Jimmy Jansson sa...

Sossarna finns i ledningen i Tuna med. Kurren, och ledaren, skriver om Eskilstuna också. Oftast finns det då någon saklig grund för kritiken, om den inte är strikt ideologisk. Då är det som det är. Visst, det har hänt att ledaren gått över gränsen eller låtsas inte höra vad vi sagt. Men det är som sagt sällan det är till överdrift. Och på nyhetsplats får vi väl de nyheter vi förtjänar....Sen är media som det är. Spelar på kontrast, ytterligheter. Men det både vinner och förlorar man på. Så det jämnar nog ut sig.

Margit Urtegård sa...

Hej Jimmy.

Du har nog fullständigt rätt i det du skriver. Det är klart att tidningen skriver om det som är mest aktuellt just nu oavsett vilket parti eller politiker som står för nyheten eller skandalen. Jag har stort förtroende för vår lokala tidningsredaktion här i Strängnäs och jag förstår att du har detsamma för den lokala tidningsredaktionen i Eskilstuna.

Sen kan ju ledarsidan vara mindre seriös då den fylls mest av ledarskribenternas egna och personliga åsikter och inte innehåller direkta nyheter. Det är mer propaganda de skriver där. Men tidningens nyhetsredaktioner är objektiva och bra.

Mats Werner sa...

Framförallt har ju Krister som vanligt läst med skygglapparna på. Det är väl knappast S som varit i centrum för den kritik som funnits och finns från tidningens sida – om nu inte Krister känner sig så nära Persson Inc. och Fredrik Lundgren att han och C resp. FP äro ett!

Patrick Baltatzis sa...

En ledarsida ska väl analysera, belysa och leda i enlighet med sin ideologiska kompass. Inte nödvändigtvis vara nyhetsbaserad.
Ledaren får vara hur personlig den vill och subjektiv den vill. Den ger ett perspektiv. Att inte ledaren inte delar ens uppfattning behöver inte betyda att den är seriös eller inte.
Vår region ska vara glada för att vi har två duktiga ledarskribenter av Sverige-klass.
Vad Lumme anblangar är det för väl att någon öppnar bloggpipan från det hållet. Det har ju varit tyst så länge.