torsdag 9 februari 2012

Maria Sveland är politiskt deprimerad...

Har läst en läskig artikel "Hatet som gör mig deprimerad" skriven av Maria Sveland. Jag vet inte vad det är som gör att DN ger Sveland två hela sidor i kulturdelen för att hon skall få sprida sina fördomar och hat? De orkade väl inte läsa eländet innan de tryckte tidningen?

Visst är antifeministerna
Pär Ström och Pelle Billing ganska extrema när de uttalar sin syn på samhället. Men att bunta ihop de med en galning som Anders Behring Breivik är att gå för långt. Hon ger sig också på Marcus Birro, Bengt Ohlsson, Carl Bildt och Karl Ove Knausgård med flera. Hon beskriver hatet som gör henne politiskt deprimerad. Man kan bli deprimerad av mindre.

Marika Formgren sammanfattar det bra: "Kort sagt är Maria Sveland upprörd över att människor med andra åsikter än hennes, får möjlighet att framföra dessa åsikter i offentligheten. Att det kan vara svårt att integrera analfabeter får inte sägas. En sverigedemokrat får inte prata i tv, även om han är partiledare för ett parti som folket har valt in i riksdagen. Manliga bloggare med en annan syn på jämställdhet än den radikalfeministiska bör brännmärkas och frysas ut som extremister. Teaterföreställningar som uppmanar till massmord på män, och som vänder sig till skolelever, får inte ifrågasättas. En kristen författare som har förlorat ett barn och mötts av beskedet att det inte var ett barn utan ett foster, får inte utifrån sin kristna tro och sina personliga erfarenheter ifrågasätta svensk abortlagstiftning i en kristen tidning. Bengt Ohlsson får inte skriva att kulturvänstern är intolerant mot människor med andra åsikter, och Knausgård är 'en skäggig norrman' som borde tigas ihjäl."

Det är inte ofta jag blir skrämd av andra människors åsikter. Maria Svelands artikel dryper av intolerans mot alla som inte delar hennes politiska åsikter. Hon idiotförklarar alla som inte delar hennes syn på världen och det värsta av allt är att hon stämplar sina meningsmotståndare som nazister.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan inte säga att jag håller med dig, tyckte det var en lysande artikel och hade gärna sett att ämnet fått 7 helsidor istället för 7 helsidor om Håkan Juholts avgång.

Visst man behöver kanske inte hålla med om varendra ord men poängen är att det ÄR skrämmande att det sker förskjutningar i vad som betraktas som normalt och just nu åt det högerextrema hållet.

//Majsan17

Margit Urtegård sa...

Hej Majsan17

Jag håller med om att det är skrämmande med de förskjutningar som sker i samhället, tex att SD växer och smygrasismen likaså. Men, att dra alla över en kam så som Sveland gör, det är också fel. Vare sig vänstern eller Sveland har monopol på sanningen eller rättvisan för den delen, jag tycker att hon gör fel när hon buntar ihop sina meningsmotståndare med galningar som Anders Behring Breivik. Vem vill jämföras med en galning som han?

Jag har inget till övers för Pär Ström, jag tycker han är alldeles för rabiat, men han är ingen nazist. Sen hyllar Sveland det politiskt korrekta, detsamma gör svensk media för det mesta, jag tycker inte om det. Man måste kunna diskutera saker och ha uppfattningar om saker utan att buntas ihop med galningar.

H. Roupier sa...

Kan inte mer än att hålla med dig!
Varnar dock för du kommer bli kallad nazist/rasist/idiot osv nu. Jag var lite mer extrem i mitt inlägg men har redan mottagit mordhot, extrema hatkommentarer osv. Sveland borde fan inte få publicera sin skit. Personliga påhopp, fördomar osv. Hon är det hon själv hatar...

Bra att fler vågar säga emot!

Joel Jonsson sa...

Intressant att de själva sitter och använder sig av härskartekniker (som de gärna anklagar meningsmotståndare för att använda när de får slut på argument) genom att försöka förlöjliga och skratta bort sina motdebattörer.
Fast folk som bara försöker skratta bort debatter gör det ofta för att de inte kan svara. Däremot kan de då istället skratta i syfte att försöka ge sken av att meningsmotståndarna är efterblivna och under deras värdighet vilket de tror sig komma undan med via fördelen att ha tolkningsföreträdet.
Jag har sett det beteendet hos många idioter genom åren (både höger och vänsterfolk). De hånskrattar, raljerar och är oförskämda mot alla som inte tycker som den och skulle någon komma med motargument eller en besvärlig fråga så reagerar de ofta upprört oförskämt, ibland även börja gråta överdrivet.