tisdag 28 februari 2012

Islamistmullan Krekar i Norge


Den norska tidningen VG skriver: "Aktoratet mener mullah Krekar har fremsatt trusler som har vært egnet til å skape frykt, og ber om at han dømmes til fem års fengsel."

Mulla Krekar
(Ahmad) kom till Norge som kvotflykting från Nordirak 1991. Han har fru och fyra barn, som alla har fått norskt medborgarskap, men Ahmad själv har inte fått sin ansökan godkänd.

SvD skriver: "En norsk åklagare krävde på tisdagen att den omstridde irakiske islamistledaren mulla Krekar, grundare av den radikala kurdiska islamistgruppen Ansar al-Islam, döms till fem års fängelse för dödshot mot Höyreledaren Erna Solberg." Att han är kvar i Norge efter att ha hotat en norsk politiker är för mig en gåta. Islamistmullan är kvar i landet som tog emot honom med öppna armar 1991; en gästfrihet han knappast förtjänar.

DN skriver: "Enligt Säkerhetspolisen har ett trettiotal unga svenskar åkt ner till Somalia för att delta i strid eller för att få militär utbildning. Många av dem har rekryterats av al-Shabaab, en rörelse som med våld kämpar för att ta över makten i Somalia och upprätta ett styre byggt på strikt tolkning av islam." Huruvida norska och svenska terrorgrupper har kontakt med varandra vet inte jag. Det är det bara SÄPO som kan svara på.

Fredrik Ekelund skriver i DN: "Högerpopulismens primitiva, nationalistiska drömmar om kulturell och etnisk homogenitet bör bekämpas i öppen debatt, liksom den radikala islamismens intolerans och drömmar om könsapartheid."

När jag ringer till vänner och släktingar i mitt fosterland Norge så är det två män man pratar mycket om, det är Anders Behring Breivik och Mulla Krekar. De är lika mycket hatade och lika mycket fruktade. Det största straffet man kan ge de två är nog att sätta dem i samma fängelsecell. De har sitt starka hat gemensamt; ett hat som bygger på intolerans och okunskap.

Inga kommentarer: