tisdag 14 februari 2012

Är alla höger om mitten fascister?!

Johnny Wæhler från Fremskrittspartiet (Frp) provocerar på face-book genom att publicera en bild av Norges statsminister Jens Stoltenberg tillsammans med en bild av massmördaren Anders Behring Breivik. Överskriften på bilderna är "En landssviker og en folkemorder!" Det är helt absurd att jämföra Norges statsminister med Anders Behring Breivik. Det är helt oacceptabelt.

Jag blev arg när jag läste detta. Samtidigt fick det mig att tänka på vad Maria Sveland gjorde på DN-kultur här om dagen. Hon buntade ihop flera respekterade personer i Sverige med Anders Behring Breivik. Det är inte heller OK. Alla på vänstersidan i svensk politik vill inte kallas för kommunister, lika lite som alla på högersidan vill kallas för nazister. Världen är inte svart eller vit. Så det som Maria Sveland har gjort är lika illa som det Johnny Wæhler gjorde. De är i mina ögon lika stora kålsupare båda två. Vi kan nog vara överens om att de flesta partier vill gott och de flesta politiker är politiker just för att de vill väl. De vill påverka samhället för något gott; till det bästa för alla. Ingen har monopol på sanningen. Ingen har monopol på det goda.

Anders Lindberg på Aftonbladet är inte det dugg bättre än Maria Sveland. Han buntar också ihop hela borgerligheten med galningen Anders Behring Breivik. Lindberg skriver: "Breivik hatade mångkulturen och feminismen, de 'politiskt korrekta' och det anständiga Norge. Det är en föreställningsvärd han delar med fler, i tidningarnas kommentarsfält, på rasist­iska bloggar som Avpixlat eller i tankesmedjor och kotterier som just ­Genusnytt, Axess och Timbro." Man kan fråga sig om vänsterdebattörerna har svårt att hitta bra argument för vad de tycker och/eller vilken politik de företräder när de sjunker så lågt som det här. Lågvattenmärke är vad det är!

Fredrik Segerfeldt skrivernewsmill: "Anders Lindberg borde skämmas. Timbro är en marknadsliberal tankesmedja, Axess är en kulturkonservativ tidskrift och Genusnytt är en feminismkritisk blogg. Det finns inget i någon av dessa instanser som odlar hat, eller som har någon koppling till att gå runt på en ö och skjuta tonåringar med automatvapen. Att påstå det är groteskt, oförskämt och oansvarigt. Aftonbladets ledning bör be om ursäkt och samtidigt ta sig en rejäl funderare på vad den vill med ledarsidan. Men det finns även anledning att göra en liten vidare reflektion kring debattklimatet i landet. Hur kommer det sig att skribenter i etablerade riksmedier får för sig att skriva texter som går ut på att alla som inte tycker som dem är fascister?"

Vänstersidan borde granska
sig själva noggrant nu och fundera mycket grundligt över vad de egentligen håller på med.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra inlägg. Aftonbladet smutsar ned debatten. // Fjodor