måndag 9 januari 2012

Arbetslinjen borde gälla även för politiker.

Kristdemokraternas landstingsråd i Sörmland Marie-Louise Forslund Mustaniemi har lagt en motion i landstingsfullmäktige som handlar om att förändra politikerpensionerna. Hon menar att arbetslinjen även skall gälla för politiker. Det är inte rimligt att man skall kunna pensionera sig vid femtio år, menar hon. Jag har läst hennes motion och jag tyckte att den var rimlig och bra.

Motionen fick mig att undra över hur det ser ut i Strängnäs kommun. Enligt uppgift från Strängnäs kommun så är det 6 personer som har politikerpension från kommunen. De som har det är Margaretha Furustrand (FP), Leif Lindström (S), Torgny Jonsson (C), Anders Svensson (FP) Ulf Lindelöw (SP) och Hélène Brodin Reindorf (tidigare KD och nu M). Hélène Brodin Reindorf fick enligt uppgift politikerpension redan 2007, då var hon endast 47 år gammal och var fortfarande en aktiv och högt arvoderad politiker. En annan som även har fått politikerpension och samtidigt varit arvoderad är socialdemokraternas Leif Lindström. Det är svårt att få fram fullständig information om hur mycket var och en av dessa politiker får i pension. Men, nu när flera har varit i kontakt med kommunen för att få svar på dessa frågor så ramlar nog fakta så småningom på sin plats. Jag återkommer när så sker.

1 kommentar:

Anonym sa...

det är väl självklart kan man tycka men tydligen inte när man sitter där själv. igår kväll på nyheterna så intervjuades en center politiker som å ena sidan tyckte att det var fel men å andra sidan inte tänkte avsäga sin egen rätt? och idag på morgonen så tog en radiokanal upp ett annat intressant fenomen att många politiker idag inte har mycket arbetslivserfarenhet att komma med, ex göran hägglund har tre års arbetslivserfarenhet på bank att placera pengar, lämplig bakrund som socialminister kan man ju undra