måndag 12 december 2011

Vad är ett löfte värt i Strängnäs?

Tidningen berättar: "Den omorganisation som barn- och utbildningsnämnden tog tidigare i år innebär att Långbergsskolan blir kvar i Karinslundsskolans lokaler och att Långbergsskolans gamla lokaler byggs om till förskolelokaler. Långbergsskolans föräldraförening känner sig lurade. - Flytten skulle vara temporär, tills det fanns en ny skola eller vi kunde återvända till vår gamla skola. Det är ju här Strängnäs växer. Nu verkar det löftet vara bortglömt, säger Annki Järhammer."

Ja, vad är egentligen ett löfte värt i Strängnäs? Den styrande rödklövern är det nog ingen som litar på vid det här laget. Jag kommer i håg att jag var förvånad när det var så lite motstånd från föräldrar, barn och lärare när det beslutades att Långbergsskolan skulle flyttas helt ut till Karinslundskolans lokaler på Tosterö. När jag kollade upp varför det var så fick jag veta att Lotta Grönblad (S) hade lovat lärare, föräldrar och elever att Långbergsskolan skulle flyttas tillbaka till sin ursprungsplats inom ett par år och då var det ju inte så mycket att bråka om, tyckte de jag pratade med. Dessutom hade Lotta Grönblad lovat att de antingen skulle få en helt nybyggd skola på samma plats, om inte det blev så skulle skolan i alla fall vara både utbyggt och nyrenoverad när det blev dags för eleverna att återvända hem till skolan. Hur mycket var det löftet värt?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Snart får vi höra av OrdF Lundgren att det vet han inget om för han var inte med, Så vi får snällt tacka Lillemor och kontoret för ännu ett förträffligt jobb utfört när det gäller att kryssa mellan politiker och föräldrar löften. Det börja bli dags att lyfta upp kontoret och deras inkompetens i rampljuset också.

Man vill inte satsa pengar på lokaler, men att lägga 22 mil på att bygga om en skola, är inte de att ”bygga” lokaler också? I ritningarna ligger bland annat ett förslag att göra om delar av gymnastiksalen till ett ”äventyrs land” för de små. Skulle inte tro att det är förankrat med alla föreningar som står i kö för att få använda hallen till vad den är byggd för!

Mats Werner sa...

Är det allvarligt talat, någon med någon kunskap om de inblandade politikerna som är förvånad?

Hittills har Rödklövern inte gjort annat än excellerat i att lova runt och hålla tunt! För att inte tala om alla de rena lögner vi fått höra!

Det är alldeles för långt till nästa val!