fredag 9 december 2011

Fritt fram för jubelidioti i Strängnäs

Kommunledningen bestående av klåparna Peter Lundberg och Jens Persson (C) har låtit bli att ge den upphandlingsansvariga i kommunen, Christina Larsson, reell makt. Hon har inte fått de "muskler" hon skulle behöva för att kunna agera kraftigt i kommunens upphandlingsaffärer. Det är alltså fritt fram för fortsatt jubelidioti på kommunhuset. Man blir då inte direkt förvånad, snarare förbannad. Vi har alltså en anställd i kommunen, Christina Larsson, som råkar vara expert på just det som kommunen är absolut sämst på; upphandlingar. Och hon får inte använda sin kompetens fullt ut. Man borde dra någon baklänges in i fågelholken, som vi säger på norska. Makan till idioti får man då leta länge efter. Men, jag förstår ju att det passar de inkompetenta herrarna som styr kommunen. För all del, jag fattar det.

Journalisterna Kristina Levin och Camilla Olsson har gjort ett mycket proffsigt arbete. Synd bara att deras grävande journalistik antagligen inte får några konsekvenser alls för de som har gjort bort sig. I Strängnäs såkallade dynamiska idyll kan den rödklövern som styr ta det helt med ro, tyvärr! Skattebetalarna får betala notan och allt går sin gilla gång. Det är mycket frustrerande.

Carl skriver på nättidningen: "Det gnälls på kommunen, med all rätta. Men, invånarna i kommunen har den kommunledning de förtjänar. Kommuninvånarna har valt att acceptera missförhållanden genom att hålla tyst. Inga demonstrationer utanför högborgen och oppositionen håller tyst. Konkurrerande företag i kommunens upphandling är tysta och valt att hålla tyst. Så skyll oss själva. De enda som tar bladet från munnen är Kuriren och detta är beklämmande. Nuvarande kommunledning och flertalet tjänstemän borde varit historia om det fanns lite kurage bland oss invånare."

2 kommentarer:

Mats Werner sa...

Det är precis lika illa när Kommunjuristen inte konsulteras innan kommunen skriver på långa och ofördelaktiga avtal till höger och vänster. Han kallas bara in när det handlar om att städa upp konsekvenserna.

Margit Urtegård sa...

Hej Mats

Och då kan man fråga varför är det så? Finns det ett utbrett akademikerförakt på kommunhuset? Har man ingen respekt för utbildning och kompetens? Vad är man rädd för?