tisdag 6 december 2011

En till tomte i Strängnäs...

I dessa tomtetider (juletider) är det lätt att tänka på nissar och troll. Tomtepriset i år går nog till Tord Tjernström (S). Han fick uppenbarligen en alldeles för stor kostym när han blev vald till ordförande i socialnämnden. Nu har han klantat sig ordentligt i en upphandling.

Tidningen skriver: "Taxi Strängnäs som överklagat upphandlingen mottog i fredags förvaltningsrättens dom med överraskning. Beslutet blev att inte pröva kommunens upphandling. - Enligt lagen om offentlig upphandling är det inte olagligt att göra en dålig affär, låter Nicklas Thörnes tolkning av domstolen resonerat. Taxi Strängnäs kommer att överklaga vidare till kammarrätten." Det är nog tur för Strängnäs kommun att det inte är olagligt att göra en dålig affär!

Tidningen berättar vidare: "Men trots att en dyrare färdtjänst påverkar både enskilda brukare och skattebetalare var det ingenting som vägdes in i kalkylen när beslutet att Taxi kurir skulle få uppdraget fattades i socialnämnden." Man kan ju undra vad de tänkte med i socialnämnden när de tog det här beslutet. Det blir nog en rolig julmiddag hos mina svärföräldrar i år. Min svärmor Birgitta Wennerberg (FP) är viceordförande i socialnämnden. Hon har ett och annat att förklara.

Mats Werner skriver på sin blogg: "Men som den ansvarige ordföranden, Tord Tjernström, så eftertänksamt säger: 'Man kanske skulle räknat på ett annat sätt'!! Han säger ju till tidningen att han själv 'inte räknat alls', men att han 'hört att det skulle bli 1,2 miljoner kronor dyrare! Jag har inte hört efter med mina tjänstemän.' säger Tord Tjernström. Nej, han har väl inte hunnit! Tord Tjernström är heltidspolitiker och avlönad av skattebetalarna för att vara det. Då bör man kunna förvänta sig att han som ordförande i den nämnd han ansvarar för, alltid är påläst och vet vad som görs på det kontor som ligger i hans ansvarsområde." Rödklövern består uppenbarligen av ett gäng tomtar som tror de kan åka till tomteland och få mer pengar/klappar. Särskilt pålästa är de i alla fall inte. Det är djupt tragiskt att rödklövern bara får fortsätta med sina dumheter. När skall såpoperan få ett slut.

Inga kommentarer: