lördag 5 november 2011

Girigbuken Björn Wahlroos på Nordea

DN skriver: "Det stormar kring Nordea. Först kritiserades banken för att ha köpt en lyxlägenhet till vd:n Christian Clausen. Sedan avslöjades hans guldkantade pensionsavtal, som i runda slängar ger honom 100 miljoner kronor." Nordea är nordens största bank. Jag har aldrig varit kund där och hade jag varit det nu så hade jag bytt bank. Det har stormat rejält kring banken den senaste tiden. Samtidigt är det inget nytt att bankernas ledningar skor sig genom att ge sig själva okristliga bonusar, löner och annat. Vi har hört allt detta förr. Frågan är om det någon gång kommer att bli annorlunda?

Nordeas styrelseordförande Björn Wahlroos svarar så här på kritiken: "Jag skulle gärna höja hans lön så att han kan köpa fler lägenheter i Stockholm." Ett snobbigt och arrogant svar.

SvD skriver: "Säga vad man vill, men Björn Wahlroos är sig själv trogen. Han vägrar att hymla med sin åsikt att en bankdirektör av Christian Clausens dignitet har en naturlig rätt att bo bättre än människor längre ned i samhällshierarkin. På ett sätt är det befriande med en direktör som vågar säga vad han faktiskt tycker, istället för att muttra i stängda salonger. Problemet för Nordea är att det finns många kunder som inte håller med honom. Artikeln med Wahlroos uttalanden var den mest kommenterade på hela SvD.se igår. Det finns ett par inlägg som talar om den svenska avundsjukan, men de flesta tycker att Wahlroos ger uttryck för en 'elitens arrogans'. I de sociala medierna uppmanas folk att byta bank, vilket borde bekymra Nordeas Sverigeledning."

Retar man upp bankkunderna är det bara för kunderna att byta bank. Som sagt hade jag varit kund på Nordea så hade jag bytt bank.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu är ju Christian Clausen inte någon särskilt lyckad VD heller! Han blev helt svarslös härom veckan när en vanlig journalist visste mer om Nordeas urusla fonder än han själv.

Anonym sa...

Unless you own a state of affairs where At that place is genuine forcible abuse or a monthly "romantic dinner party escort" with your
mate.

My weblog - marriage conseling