söndag 23 oktober 2011

Varför bloggar jag inte varenda dag längre...

Det finns två orsaker till att jag inte längre bloggar varenda dag. För det första har jag fått ett nytt jobb; jag arbetar på ett behandlingshem som kurator. För det andra så är det enormt tröttsamt med alla dessa anonyma kverulanter, som kommenterar på bloggen. Det finns ondska, det finns missunnsamma människor, det är bara att acceptera det, tyvärr. När jag inte orkar med alla dessa elaka individer stänger jag av och låter bli att blogga. Då skriver jag mest på face-book. Man kan följa en bra regel om man vill. Det är att om man skall säga eller skriva något så skall minst två av dessa faktorer vara uppfyllda: det skall vara sant, det skall vara nödvändigt och det skall vara snällt. Uppfylls inte minst två av dessa kriterier så kan man lika gärna vara tyst. Det skulle vara till stor glädje och nytta för mänskligheten om många flera levde efter denna regel.

7 kommentarer:

MarHal sa...

Vi saknar dig
Många kramar
Maria

Margit Urtegård sa...

Hej.

Du kan adda mig på face-book om du vill, där är jag mycket oftare.

Mats Werner sa...

Jag förstår Dig, Margit! Lusten avtar när man möter människor vars avsikt inte är att bygga utan att rasera.

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Du har så rätt. Jag försöker dock övertyga mig själv om att majoriteten av alla människor vill bygga och inte rasera. Men, det är sorgligt att ondskan så ofta får dominera.

Margit Urtegård sa...

Ibland känns det som om "Hell is empty and all the devils are here".
William Shakespeare (1564-1616)

Det sista som lämnar en människa är hoppet; jag hoppas att alla kverulanter hittar en annan blogg eller en annan plats att kverulera. Mest av allt hoppas jag på att bloggtrollen startar en egen blogg och slutar ockupera andras.

Anonym sa...

jag förstår också att det är jobbigt med alla negativa kommentarer men jag tycker det också har varit mindre på sista tiden, men jag saknar din politiska information som ofta förut kom ut med det senaste innan lokaltidningen. jag saknar dig i politiken du har en så sund och rak inställning även om jag inte alltid hålle med dig i allt. men jag saknar ärlighet bland lokalpolitiken. men även om jag förstår att ett nytt jobb som du börjat tar mycket engagemang så hoppas jag inte att du glömmer bort att du är en superpolitiker margit! en sådan bra en som finns för få här i stan av. det är tre år kvar till nästa val du hinner starta upp ett nytt friskt parti, min röst har du redan MUKO

Margit Urtegård sa...

Hej Muko

Tusen tack för alla vänliga ord. Jag är kvar i politiken och jag kommer att blogga om lokala politiska frågor innan tidningen skriver om de i fortsättningen också. Något nytt parti kommer jag inte att starta. Får jag inte vara med i FP kommer jag att gå tillbaka till Moderaterna.

Trevlig helg.

Med vennlig hilsen
Margit