tisdag 4 oktober 2011

Skolrevolten kommer fortsätta

Tidningen skriver: "I familjen Anderssons kök berättar föräldrarna Peter och Anna om sin son Oskar. Han går på högstadiet på Paulinska skolan och har fått diagnosen adhd. För några veckor sedan skulle alla i hans klass vara med på en utflyktsdag. Han såg fram emot det men samma dag den var fick han veta att han inte fick följa med sina klasskamrater. Strax efter klockan åtta på morgonen den dagen fick Peter ett telefonsamtal från Pauliina Björkman, skolans rektor. Hon förklarade att den extra resurspersonen som skulle följa med på utflykten blivit sjuk. Skolan kunde därför inte ta hand om Oskar på bästa sätt under utflykten, som startade en halvtimma senare. Oskar fick vara kvar i ett särskilt klassrum på skolan och plugga tillsammans med skolpersonal. När Anna fick veta vad som hade hänt blev hon ledsen."

Hur kan man behandla en pojke så här respektlöst? En enda elev får stanna kvar på skolan medan de andra eleverna får åka på en spännande utflykt. Pauliina Björkman förklarar att skolan hade svårt att hitta en annan lösning där Oskar skulle kunna känna sig trygg. Jag känner pojken väl. Jag blir förskräckt över ledningens agerande. Har svårt att hitta ord. Agerandet är omänskligt, inhumant och i allra högsta grad inkompetent. I denna skola, med en sådan här ledning, har Fredrik Lundgren (FP) och company beslutat att ännu yngre elever skall börja; fjärde- och femteklassare. Föräldrauppropet är starkt och det förstår jag mycket väl. Skolrevolten kommer att fortsätta. Jag kommer att backa upp föräldrarna och barnen i deras kamp för en trygg skola.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ur artikeln framgick det att beslutet togs i samråd med familjen. Skolan har ju samtidigt ett tillsynsansvar för varje elev, som man uppenbarligen ansåg sig inte kunna fylla tack vare sjukdom.

Du har ju oerhört mycket synpunkter och är emot allt och alla (för att överdriva), det skulle vara intressant med en mer konstruktiv kritik. Vad vill du själv då och hur ska allt detta lösas? Det är ju alltid lätt att bara vara emot allt, eller hur?

Margit Urtegård sa...

Hej anonym.

Beslutet togs inte i samråd med familjen.

Anonym sa...

Min nästa synpunkt då?

Margit Urtegård sa...

Hej igen anonym.

Det står dig fritt att ha synpunkter. Jag tyckte att din slutkommentar var så låg och dum så jag ansåg den inte vara värd att svara på.

Anonym sa...

Skoledningen har skött detta mycket bristfälligt (som så mkt annat). Det hade gått att lösa genom att be en annan pedagog (alternativt beordra) att följa med på utflykten och sedan ringt in en vikarie för denne. Tro mig det finns folk att få tag på men alla är inte välkomna ...därav kan inte heller jag sätta ut mitt namn.../Hälsn anonym nr 2

Margit Urtegård sa...

Hej anonym 2.

Du har helt rätt i det du skriver: "Det hade gått att lösa genom att be en annan pedagog (alternativt beordra) att följa med på utflykten och sedan ringt in en vikarie för denne." Nu fick eleven sitta och göra skolarbete med lärare istället. Varför följde inte de lärare som var kvar på skolan med på utflykten? Det kan man undra.

Anonym sa...

Jag tycker du får stå ut med mycket kritik.Den som har en avvikand åsikt ligger illa till.Bäst är att hålla med,blir då assepterad.Om fler kunde uttrycka det som diskuterades vid KÖKSBORDET.Synd att det ska vara på detta sätt.

Margit Urtegård sa...

Hej anonym.

Tack. Lite kritik får man nog ta när man är en offentlig person. Anonyma påhopp tar jag med ett klackspark.