torsdag 6 oktober 2011

Skolrevolten har startat

Namninsamling till folkomröstningen sker under marknaden (nu på lördag 9-17) utanför kommunhuset! De som vill hjälpa till kan komma dit. Alla som vill skriva under är välkomna att göra det där. Föräldraupproret är starkt. Under mina snart 20 år i Strängnäspolitiken har jag aldrig varit med om att någon har startat en namnunderskriftsinsamling för att få till stånd en folkomröstning i en fråga. Själv tänker jag enligt kapitel 5, 7 paragraf, i kommunallagen försöka få en tredjedel av kommunfullmäktiges ledamöter att kalla in till ett extra sammanträde i kommunfullmäktige för att behandla skolfrågan. Jag är nästan säker på att åtminstone Moderaterna i kommunfullmäktige stödjer ett sådant förslag. En så stor fråga borde hanteras av kommunens enda folkvalda organ. Jag är nog inte ensam om att tycka så. Barn- och utbildningsnämnden har redan tagit beslutet. Men, än är inte sista ordet sagt.

PS:Jag kommer att hjälpa till att samla in namnunderskrifter och uppmanar härmed andra oppositionspolitiker att göra detsamma; för barnens skull!:DS

Så här står det på blanketten inför folkomröstningen: "Mot bakgrund av kommunens nyligen antagna förslag för omorganisering av skolorna i centrala Strängnäs, kräver vi en folkomröstning för att kommunens skolor i centrala Strängnäs skall organiseras utifrån klassindelningarna F-6 och 7-9."

7 kommentarer:

Anonym sa...

Drevet pågår utav några få. Varifrån ska pengar tas till skolan tas? Vad kostar en folkomröstning? Folk begriper mer än att de kastar bort pengar på en folkomröstning som endast är en missnöjesyttring hos några få. Vad ni borde göra är att ta ansvar i stället för att ständigt gå runt och gnälla.

Margit Urtegård sa...

Hej anonym.

Vilken tuffing du är som anonymt törs kalla andra för gnälliga! De här föräldrarna är vare sig få eller gnälliga. De står upp för sina och andras barn. Du har något/mycket att lära av dem!

Mats Persson sa...

Jag ska ärligt erkänna att jag har lika lite koll på hur mycket en folkomröstning kostar, som de politiker och tjänstemännen har om vad deras beslut kommer att kosta och ge för besparingar.

Jag förstår inte heller din oro för ekonomin till folkomröstning, om vi är bara några få som gör missnöjesyttringar. Men du kanske bara vill ”gnälla lite” som vi andra? :-)

Du är välkommen på lördag och prata vidare om du vill, jag kommer att finnas på plats mellan kl 10-12. Men som anonym får du inte av min tid i alla fall.

Anonym sa...

Har du förankrat detta med att kalla in ett extra sammanträde hos gruppledarna i oppositionen?
Risken är ju uppenbar att ingen nappar på det: De vet att om det blev så skulle du storvulet ta åt dig äran och den karamellen vill ingen ge en politisk vilde.

Resultatet kan alltså mycket väl bli att du i och med denna bloggtext lagt en blöt och kall filt över möjligheten till detta extra KF-sammanträde.

Margit Urtegård sa...

Hej anonym 2.

Vet du vad? Genom sig själv ser man andra. Du skriver: "Risken är ju uppenbar att ingen nappar på det: De vet att om det blev så skulle du storvulet ta åt dig äran och den karamellen vill ingen ge en politisk vilde." Du måste vara en smålig och snål person. Jag känner Moderaterna och kan de göra något för att barnen i centrala Strängnäs skall få gå kvar in sina närskolor så kommer de att göra det. Vem som får äran för saker är inte viktigt alls, tro mig. För dig kanske det är det, men det säger mer om dig än om någon annan. Trevlig helg!

örjan. sa...

Alltid lika underbart när folk vågar stå för sina åsikter,,, Om det funnits en demokrati samt medborgarinflytande skulle vi inte behöva stå o frysa på stan för att få våran lilla diktator att förstå att Sverige är en DEMOKRATI.Skål .

Margit Urtegård sa...

Hej Örjan.

Akkurat, om demokratin i Strängnäs kommun hade fungerat hade vi inte behövt att frysa på stan i dag, men vi kämpade på bra och mer än 700 underskrifter på några timmar är inte helt fel!