söndag 23 oktober 2011

En glad kurator

Margit Urtegård; en glad kurator!


Förra veckan började jag arbeta som kurator på ett behandlingshem utanför Stockholm. Det är en kristen organisation som äger behandlingshemmet och det tycker jag är bra. Jag är troende och har saknat det kristna budskapet i vårt sekulariserade samhälle. I Norge var det enklare att vara kristen, tycker jag. Vi börjar varje arbetsdag med andakt i kapellet. Mina bästa barndomsminner är alla de söndagar jag fick gå till söndagsskolan och läsa Guds ord samt få sjunga kristna sånger.

Jag skall inte bara arbeta som kurator. Jag skall även göra allt annat vårdarbete som krävs på ett behandlingshem. Det innebär alltifrån visitationer, städning av rum och såromläggningar med mera med mera. Jag stormtrivs redan och längtar tills i morgon när jag skall åka till min nya arbetsplats igen.

Min väninna, som har arbetat på Hoppets ö i flera år, ringde mig i mars månad och frågade om jag är socionom. Det är jag inte, jag är beteendevetare, svarade jag. Hon rekommenderade mig till ledningen i alla fall och i april var jag där på min första intervju. Jag tyckte om stället på en gång och nu är jag där. Goda arbetskollegor, vacker arbetsmiljö och stora utmaningar har jag nu äntligen fått. Kan det bli bättre?

Jag säger som jag tidigare har skrivit här på bloggen; Gud finns, änglar finns och underbara människor finns! Tro mig, jag har träffat dem!

4 kommentarer:

Johan R. Sjöberg sa...

Lykke til med ditt nye jobb. Du har rett når det gjelder synen på det å være troende i Sverige respektive Norge, selv om det finnes en hel del nedlatende holdninger overfor tro også her på berget. Men ikke så ille som i Sverige. Det er kanskje mer et Oslo-fenomen her.

Margit Urtegård sa...

Hei Johan.

Tusen takk. Jeg har fått verdens beste jobb og er så glad. Ja, de i Oslo vil vel väre litt moderne og glemmer at man kan väre det samtidig som man er troende.

Lars Johansson sa...

Grattis till ditt nya jobb och lycka till.

Margit Urtegård sa...

Hej Lars.

Tusen tack. Det kommer att bli bra. Hoppas allt är bra på ditt jobb också fast du får pendla så långt. Hälsa frugan.

Vennlig hilsen
Margit