torsdag 13 oktober 2011

Börjar nytt jobb på måndag

En lycklig Margit Urtegård


På måndag börjar jag i ett nytt jobb. Jag har fått en kuratorstjänst. Det blir jättespännande med nya kollegor och nya arbetsuppgifter. Livet är som en berg- och dalbana. Ibland går det nedför, ibland går det rakt fram med några gupp här och var och då kan man krocka lite lätt eller hårt, MEN ibland går det faktiskt rakt uppåt. Det är då man känner att det är/var mödan värt att kämpa på. Sedan jag tog min akademiska examen år 2000 så har jag bara haft arbeten jag har varit överkvalificerat för. Jag har inte haft det självförtroendet som krävs för att söka mig vidare. Men, bättre sent än aldrig. Nu är jag där. Jag har fjärilar i magen och väntar bara på att måndagen skall komma.

Jag vill samtidigt passa på att säga tusen tack till alla goda vänner och släktingar som har stöttat mig och peppat mig under den här tiden jag har varit arbetslös. Tusen tack för att ni fanns där oavbrutet och stärkande under den här tuffa tiden som har varit det här året. När jag inte kunde gå bar ni mig. När jag grät tröstade ni mig. När jag isolerade mig här hemma besökte ni mig. Ni är helt fantastiskt underbara allihopa, jag älskar er. Att leva utan egen inkomst och utan A-kassa är inte roligt alls. Att bli uthängd i media är ännu mindre roligt. Att det dessutom var gamla vänner av mig som stod bakom mediadrevet är tufft och sorgligt. Den dolken i ryggen gjorde fruktansvärt ont. Men, nu är det historia, nu är det nya tag som gäller. Skam den som ger sig. Kram, knus og klem alla rara därute:-)

Jag blev uppringd i morse, när jag var på väg ut i skogen för att plocka trattkantareller, av min blivande chef. Han undrade om jag kunde börja arbeta nästa vecka. Jag svarade självklart ja på det spörsmålet. Efter min andra tur i skogen i dag, jag gick stavgång i spåret med en väninna, så ringde han igen och frågade om jag kunde komma redan på måndag. Absolut, svarade jag spontant. Så på måndag blir det. Äntligen!

12 kommentarer:

Gunnar Swahn sa...

Hej Margit,
Kan endast med några enkla ord säga GRATTIS, GRATTIS.

Detta är Du synnerligen väl unt och hoppas att det ger din positiva, glada och hjärtliga tillgredsställe tillbaks. Jag ser fram emot att läsa, se och höra "den gamla Margit igen " GRATTIS.

Gunnar

Margit Urtegård sa...

Hej Gunnar!

Tusen, tusen tack för dina vänliga ord. Och ja du kommer att få se och läsa den "gamla Margit" igen. Jag har då inte dött!:-), bara blivit lite tilltufsad, men det går snart över. Kram på dig

Gunnar sa...

Det var skönt att läsa att den "gamla Margit" är tillbaks detta ger förhoppningar om att det även i det politiska livet i Strängnäs kan bli mer vitalt för där behövs du Margit. Detta vill jag utveckla med dig lite mer personligt i ett samtal mellan dig ocj mig även gärna tillsammans med Mats Werner.

Margit Urtegård sa...

Hej Gunnar.

Ont krut förgås inte så lätt vet du:-). Jag ser fram emot samtalet med dig och förhoppningsvis Mats.

Nina M sa...

Hurra Hurra! Jag är så glad för din skull, jag önskar dig harmoni och kärlek!

Frank sa...

Grattis och lycka till

erik berg sa...

Hej Margit,

Hjärtligt grattis, lycka till och ha de'

Erik

Margit Urtegård sa...

Hej Nina.

Tusen tack. Vi hörs och ses.

Kramen

Margit Urtegård sa...

Hej Frank.

Tusen tack för gratulation och lyckoönskning!

Med vennlig hilsen
Margit

Margit Urtegård sa...

Hej Erik.

Tusen tack. Det är spännande med nya utmaningar.

Hadet

Jan Eriksson sa...

Vad kul! Stort grattis och bästa lyckönskningar till det nya jobbet.

Margit Urtegård sa...

Hej Jan.

Tusen tack. Det skall bli spännande.

Med vennlig hilsen
Margit