onsdag 7 september 2011

Jan Perssons ridskola blir inte kommunal

Tidningen berättar: "Sedan den sista augusti står Janne Perssons ridanläggning på Nyby gård tom. Den senaste arrendatorn är uppsagt och utflyttad. Gripens ryttarförening som haft anläggningen som sin hemmaarena har tömt sina förråd. Men det blir inte kommunens ridskola som flyttar in i lokalerna. Det beslöt kommunalråd Terese Askerstedt (MP) efter det andra och sista mötet med kommunens fyra ryttarföreningar i förra veckan."

Nu har jag aldrig förstått Terese Askerstedt iver efter att köpa Janne Perssons dyra ridanläggning på Nyby gård. Från första början var hon jätteentusiastisk när frågan kom upp på tapeten. Ut till Malmby, där den kommunala ridskolan ligger i dag, kan ungdomarna cykla eller gå till. Kollektivtrafiken fungerar också bra dit. Så är inte fallet när det gäller Nyby gård, som ligger i Fogdö.

Jag tycker också att det är konstigt att en sådan här stor fråga kan behandlas av ett kommunalråd. Huruvida kommunen skulle ge ett bidrag på några tusenlappar till ett katthem tog flera timmars debatt i kommunfullmäktige; kommunens högsta beslutande organ. När kommunen planerar att köpa en ridskola för flera miljoner är det ett ensamt kommunalråd som beslutar. Det tycker jag är underligt. Under lång tid framöver borde kommunen satsa på skolan. För att få slut på flyttkarusellen med mera. Därför är det ett bra beslut Terese Askerstedt nu har tagit. Det skall också sägas.

3 kommentarer:

Mats Werner sa...

Exakt samma sak har Lotta Grönblad lovat t.ex. Roggekören! En gemensam arbetsgrupp skulle tillsättas och om man inte kom överens så skulle det inte bli någon flytt av fullmäktige till Paulinskas aula. Ingen arbetsgrupp har tillsatts, inga kontakter har tagits med kören och nu har KS beslutat föreslå KF att flytta till Paulinska!
Så än har vi inte sett sista hästen på Nyby.......

David Bergström sa...

Som vi i V talade om så skulle det inte alls vara gynnsamt för kommunen att ha flyttat sin kommunala verksamhet dit.

Malmby har mycket bättre förbindelser till de olika stadsdelarna än vad Fogdön har.

Elever idag behöver ibland vänta i över en timma på buss ut till Fogdö, tänk vilka problem det skulle skapat för alla som rider.

Så bra att vi stannar i Malmby.

Anonym sa...

med tanke på att malmby ridskola måste renoveras och att det finns begränsad mark att tillgå till häst där. så är herr p förslag att byta mark mot ridskola en kanon affär. i nybys kvalite och med dess bredd med resturang och gym kan malmby aldrig bli. att få hjälp med en cykelbana till vansö borde ju inte vara omöjligt för en skicklig förhandlare, och dessutom en bra investering då staden ändå förväntas växa norrut. ett uppsving helt klart för strängnäs, men jag håller ändå med om det är bäst att avstå. varför gynna en så liten grupp som ridsporten tillhör. bättre att satsa på föreningsbidrag istället för att driva ett kommunalt ridhus. då sprids ridsporten bra i kommunen. och privata ridhus finns det ju gått om.