lördag 10 september 2011

Fredrik Lundgren (FP) vägrar lyssna på föräldrarna

Tidningen berättar: "Föräldrarnas protester gav ingen effekt. Skolorna kommer att omorganiseras så som tjänstemännen föreslagit. Det säger Fredrik Lundgren (FP), ordförande i barn- och utbildningsnämnden som samtidigt menar att man tagit intryck av föräldraprotesterna."

Centerpartiets ledamot i barn- och utbildningsnämnden, Kristina Svinhufvud, skriver klokt på face-book: "Hej, det finns verkligen en poäng med att lyfta debatt angående skolskjutsar- vart får vi in ordet hållbar utveckling? Min vision är, förutom en trygg och attraktiv skola för ALLA, att skolan också är ekonomiskt OCH miljömässigt hållbar. Centerns grundsyn är att "Mitt i byn" = mitt i prick! Många stuprör måste bearbetas, ni är en viktig aktör, Vi måste se tvärdimensionellt på detta, tillsammans!" Jag svarar henne så här: "Hej Kristina Svinhufvud, jag håller fullständigt med dig; mitt i byn är mitt i prick! En skola i Finninge F-6 är akkurat det; mitt i byn. En skola vid Långberget är akkurat det; mitt i byn. Vi som bor i dessa bostadsområden tycker just det. När våra barn är ungdomar kan de cykla ner till staden eller till Tosterösidan. Men, när de är små vill föräldrarna att de kan känna sig trygga på sin underbara skola mitt i byn. Jag hoppas att du som centerpartist tycker att det är lika naturligt att våra stadsbarn får gå på sin skola mitt i byn, precis som barnen på landsbygden gör och får? Med vennlig hilsen Margit." Vi får hoppas att Kristina Svinhufvud verkligen röstar efter Centerns grundsyn; "Mitt i byn är lika med mitt i prick". För hon vill väl inte diskriminera stadsbarnen?

2 kommentarer:

Fredrik Andersson sa...

Du skriver det vi Föräldrar känner Mrs M .

Hoppas bara dom gör rätt i denna fråga

Margit Urtegård sa...

Många är nu besvikna på centerpartisten Kristina Svinhufvud och jag förstår de. Så här skriver en på face-book:

"Kristina, du är en trevlig tjej på många sätt men har politiskt sett knappast mer integritet eller ryggrad än de övriga marionetterna i BUN. Ni lever alla i samma underkastelse men du har utmärkt dig bland de övriga lämlarna genom dina försök till att kompensera och släta över din medskyldighet med en smet av vackra ord och floskler. Dina ord ingav tydligen en hel del hopp och förväntningar hos många av de drabbade men eftersom du nu handlat precis tvätom blev deras besvikelse ännu större än om du hade varit uppriktig från början."