onsdag 21 september 2011

Dags för folkomröstning!

Tidningen skriver: "Ödet avgjort för skolorna i Strängnäs. Namninsamling och en högljudd debatt hjälpte inte motståndarna. Det blir en omorganisation av skolorna i Strängnäs stad. Det bestämde barn- och utbildningsnämnden i går." Ingen är nog direkt förvånad över att majoriteten valde att köra över föräldrarna och barnen i den här frågan. De har inte visad någon vilja till att lyssna. Det är rätt tragikomiskt att läsa majoritetens tilläggsbeslut: "En kommunikationsplan ska upprättas för att förbättra dialogen mellan kommunen, eleverna." Skall man verkligen behöva att besluta om självklarheter? Dialogen skall finnas. Invånarna förväntar sig dialog. Samtidigt kan man tolka det som att majoriteten äntligen har fått någon form av "sjukdomsinsikt" om sitt sätt att driva politik. Kommunikation och öppenhet har ju helt saknats tills nu.

Jag hoppas att föräldrarna orkar kämpa vidare. Att de orkar kavla upp ärmarna och köra igång ytterligare en namninsamling för att få till stånd en folkomröstning i frågan. Det verkar som om viljan finns. Majoriteten säger att de skall anpassa skolgården på Paulinska så den kan passa de mindre barnen. Var skall de plantera skogen? Var skall de bygga fotbollsplan med mera? Den natursköna miljö som finns tex runt Finningeskolan och Långbergsskolan är svår att ersätta. När mina barn började i sexan på Paulinska så saknade de den härliga utemiljön vid Långbergsskolan. De saknade skogen och fotbollsplan. De saknade att få springa fritt på rasterna. Jag begriper inte hur majoriteten tänker. Jag förstår inte hur de kan välja att köra över föräldrarna på det här sättet. Jag fattar inte hur de har mage att svika barnen, våra minsta.

3 kommentarer:

Margit Urtegård sa...

Om 10 procent av de röstberättigade begär det måste fullmäktige pröva om en folkomröstning ska hållas. Men om två tredjedelar av ledamöterna i fullmäktige sedan röstar nej till initiativet blir folkomröstningen inte av. Det kommer inte att finnas två tredjedelar av ledamöterna i kommunfullmäktige som säger nej till en folkomröstning. Föräldragruppen på facebook har över 500 medlemmar. Det behövs ca 2600 namnunderskrifter och jag är övertygad om att det går att samla ihop så många ganska snart. Skam den som ger sig. Majoriteten borde ha lyssnat på sina väljare; föräldraopinionen.

Kerstin Svensson sa...

Tyvärr Margit, så tror jag inte att väljarna visste vad dom röstade på.
Att få ordning på skolan efter valet kommer inte att bli rätt. Ska vi flytta tillbaka elever då? Eller är de här kullarna förlorade? Majoriteten tycks ju inte bry sig.

Kerstin

Kerstin Svensson sa...

Ursäkta, lite trött;
kommer inte att bli lätt, ska det vara.......