tisdag 24 maj 2011

Thomas Bodström (S) med ny bok!

Jag träffade Thomas Bodström (S) för flera år sedan. Han skulle i egenskap av justitieminister hålla ett föredrag. Jag tror det var om jämställdhet och våld mot kvinnor. I alla fall så hade jag avtalat, via kansliet på justitiedepartementet, att få prata med honom under kafferasten. Det fick jag också när alla nyhetshungriga reportrar hade fått sitt. Detta var under de åren jag arbetade på Mariefredsanstalten och jag hade med mig en fråga till justitieministern från en intagen. Mitt intryck av Thomas Bodström var mycket positivt. Han var påläst och kunnig. Jag tycker fortfarande illa om hans beslut att bygga superfängelser samt hans mindre lyckade val av generaldirektör för Kriminalvården Lars Nylén.

Thomas Bodström
har nu kommit ut med en ny bok; "Inifrån - Makten, myglet, politiken". Alltså inte en deckare denna gång, fast den är säkert lika spännande att läsa. Jag är på väg till biblioteket för att låna den. Bodström beskriver kuppen som fällde Mona Sahlin och att en av kuppmakarna var ingen mindre än Håkan Juholt, den nya partiledaren för Socialdemokraterna; en traditionell bufflig Socialdemokrat!

3 kommentarer:

Dag Bremberg sa...

Vad sa dom på biblan i Strängnäs? Det lär väl dröja innan en ny bok kommer in?

Margit Urtegård sa...

Hej Dag!

Boken om Bodström har kommit i/till bokhandeln, Bokia, i Strängnäs. Jag tänker köpa den där.

Apropå biblioteket i Strängnäs och nya böcker kan jag bara bekräfta att de är duktiga på att ta in nya och aktuella böcker. När Patrik Sjöbergs bok kom för några veckor sedan fick de in den på biblioteket nästan på en gång.

Josef Boberg sa...

Det är mååånga som skriver böcker om hur dom uppfattar den svenska modellen som samhälle - men hur många lever som dom lär ?