fredag 6 maj 2011

Elev på Paulinska skolan utnyttjad sexuellt av lärare

Eskilstuna-Kuriren skriver: "Något står inte rätt till i Strängnäs skolor och socialtjänst. En flicka har utnyttjats sexuellt av sin lärare som även fungerade som hennes kontaktperson. Trots varningssignaler har det fått fortgå under lång tid. Det är mindre än två år sedan en liknande historia avslöjades i Strängnäs. Ändå verkar kommunen inte ha lärt sig något av tragiken den gången". Förra gången var det Åkerskolan det handlade om. Nu är det Paulinska skolan. Alla mina tre barn har gått där. Den misstänkta sexbrottslingen, född 1970, har varit mina barns lärare också. Jag får gåshud bara jag tänker på det. Paulinska skolan är kommunens största högstadium. En skola med många problem.

Tidningen skriver: "Socialtjänsten gjorde ändå bedömningen att det nog inte låg någon sanning bakom ryktena och flickans ord, och rådde skolan att inte polisanmäla". Socialtjänsten har uppenbarligen misslyckats totalt med sitt uppdrag. Ansvariga tjänstemän borde få lämna sitt arbete bums. Förtroendet borde vara förbrukat vid det här laget. Skolchefen Lillemor Bylund borde också få packa ihop sina saker och tacka för sig. Det är nog nu.

När det hände på Åkerskolan visste rektorn på skolan om det sedan länge. Han blev, enligt vad som sägs, befordrad sen. Om det stämmer så är det en skandal.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har haft honom som spanska lärare och trodde att han bara skulle ta ett sabbats-år i spanien, jag längtade efter att han skulle komma tillbaka. Faktiskt så gjorde alla i min spanska grupp det, och ingen av oss kan se honom göra det han har gjort.
Vi ser honom som en helt fantastisk person, han framstod som den där läraren som är lite "lullig", en stor nallebjörn. Han har en otrolig kontakt med oss unga och bygger upp ett förtroende för honom, jag kan fortfarande inte fatta , om det tidningarna säger är sant , att han skulle ha kunnat gjort något sådant.
Jag och många andra från paulinska skolan tycker att det är fel att kalla honom pedofil och alla andra saker som dom som inte känner honom som vi gör kallar honom för.
Jag försvarar inte det han har gjort, jag känner mig faktiskt otroligt besviken och chokad, men han är inte en ond människa.
Jag vet varken ut eller in om vad jag ska tycka om vad som har hänt just nu, men en sak är säker: jag kommer alltid se honom som en bra och snäll lärare/person!
/ Ledsen 8:c-are från spanskan.

Margit Urtegård sa...

Hej "Ledsen 8:c-are från spanskan"

Jag förstår din besvikelse och din frustration. Det gör ont när personer man har sett upp till och tycker om gör fel och i det här fallet så fruktansvärt fel. Men, det är ingen som kräver att du skall glömma allt det positiva som din lärare har gjort för dig. Du får ha dina minnen och du får självklart alltid se honom som en bra och snäll person. Men, han har erkänt att han har utnyttjat en flicka/elev, en elev som han dessutom var kontaktperson till. Han utnyttjade en tonåring, ett försvarslöst barn, som stod i beroendeställning till honom. Samhället måste agera hårt mot detta fruktansvärda brott.

Anonym sa...

Det är konstigt att detta inte blir mer kommenterar Margit. Men det är väl "jobbigt" en het potatis...kanske...Ingen vet hur man ska agera eller tycka riktigt. Jag som har en son och en dotter och en väninna, samt en sons kompis som varit med om detta och jag har väldigt många känslor och tankar om detta.Bara i min familj är det alldeles för många som varit med om detta, hur stort är mörkertalet undrar jag ibland? Det är ett samtalsämne som ibland dyker upp hos oss, det gör ont det är svårt att prata om, men det behövs att vi gör det för att man ska kunna gå vidare.Vi pratar faktiskt öppet om det hur jobbigt det än är för vi vet att det hjälper liteSamhället ska straffa dessa personer som förstör så mycket för dessa människor, men ibland är det inte möjligt att straffa, för de flesta talar om detta efter så lång tid att det inte går att genomföra. Hur många till har de kunnat förstöra livet för under tiden? Jag tycker det är bra att eleven som talat om är stark och modig som vågat tala om. Vi måste informera våra flickor och pojkar om detta ÖPPET...ha ett samtal om detta för att det inte ska drabba flera barn.Lägg in det i sexualundervisningen, ha det som ett samtalsämne på dataundervisningen, inte vet jag men ingen flicka eller pojke ska behöva drabbas av detta!
Bra att du skriver om detta ämne!

Anonym sa...

Tänk om han inget gjort? Tänk att få sitt namn i tidningen och alla går omkring och tror att han gjort detta. Ni som känner honom, ta kontakt och fråga. Skapa er uppfattning, tänk om han är oskyldigt dömd, då kanske han behöver er hjälp?

En som vet.