onsdag 16 mars 2011

Moderat kommunalråd chockerar!

Det moderata kommunalrådet Charlotte Wachtmeister skall ha sagt: "Att kostnaderna för barn med särskilda behov ökar beror bland annat på att det inte längre finns tvångssteriliseringar". Tidningen HD skriver: "Det uttalandet gjorde det moderata kommunalrådet Charlotte Wachtmeister inför cirka 30 politiker och tjänstemän när Svalövs kommun hade ekonomiberedning i måndags. Flera av de närvarande häpnade när kommunalrådet gjorde uttalandet. Det var när de ökande kostnaderna för barn med särskilda behov i skolan presenterades Wachtmeister uttalade sig om tvångssteriliseringarna som förekom i Sverige fram till mitten av 70-talet".

DN skriver: "Wachtmeister säger till TT att hon 'absolut inte' vill återinföra tvångssteriliseringar och menar att citatet är taget ur sitt sammanhang". Oavsett om citatet är tagit ur sitt sammanhang eller ej så är det chockerande att ett kommunalråd kan säga dylikt. Hur tänkte hon? Vilken människosyn döljer sig bakom ett sådant uttalande från en makthavare? Jag ryser. Jag hittar inte ord.

1 kommentar:

Jens E sa...

Fy faan säger jag.

Hur har hon mage att kunna yppa en sådan bedrövlig kommentar.
Hur är du funtad? (Ursäkta mig)
Hur fasen skulle vi kunna skaffa barn isåfall?
Jag kan ju trösta dig med att det inte blir några barnbarn här då barnen som har särskilda behov & inte kommer att kunna skaffa egna.
Då sparar man in steriliseringen där…….
Vad som är PROBLEMET är ju att man måste öka tillsynen vid graviditeten för att när datumet är sagt obligatoriskt få gå på en koll till.
Men VILKA skall man sterilisera?
Är det speciella yrken,Ålder, grupper?
Vilka har du tänkt dig m,an ska sterilsiera.
De funktions nedsatta bara eller?

Gör det enda rätta AVGÅ AVGÅ.