torsdag 10 mars 2011

Lotta Finstorp (M), en hederlig politiker!

Lotta Finstorp (M) meddelar att hon vill betala tillbaka de arvodespengar hon har fått för mycket. Det är glädjande att få läsa om politiker som vill göra rätt för sig. Det är bra att det faktiskt finns politiker som förstår att de inte skall ha någon egen gräddfil i samhället. Jag har alltid haft stor respekt för Lotta Finstorp. Hon är en duktig och sympatisk politiker.

Lotta Finstorp säger till tidningen: "Jag kommer för alltid att vara förknippad med arvodeshistorien och det är en bild av mig som jag inte känner igen." Nu kommer förhoppningsvis ingen längre att förknippa Lotta Finstorp med arvodesmyglet då hon har vett att betala tillbaka pengarna. Det är Miljöpartiet, Folkpartiet och Socialdemokraterna i Landstinget Sörmland som numera kommer att förknippas med rofferiet och arvodesmyglet. De som mot bättre vetande behåller de arvoden de inte skulle ha fått. Tänk hur svårt det kan vara för vissa att göra rätt!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Varför gör hon detta nu och inte för ett halvår sedan?

Och varför betalar hon inte bara in pengarna till lanstinget utan vill deponera dessa hos länsstyrelsen?

Anonym sa...

Ett spel för GALERIET.Räknar nog med att få dem tillbaks.

Kerstin Svensson sa...

Lotta har hela tiden velat betala tillbaka den felaktiga lönen, men landstinget tar inte emot pengarna. Det måste alltid finnas ett konto att föra in eller ta ut pengar ifrån på landstinget. Detta skulle majoriteten kunna ordna men då krevs ett beslut och om majoriteten fattar ett sådant beslut öppnar man ju upp för alla att betala tillbaka och majoriteten anser ju att dom inte fått felaktigt utbetalda löner i alla fall enligt sin egen anlitade konsult. Nu har ju majoriteten istället skaffat en PR-gubbe som kostar 60.000 kr hitintills. Han ska förklara för oss vanliga skattebetalare och media varför majoriteten inte behöver betala tillbaka sina felaktiga arvoden.
Att disponera belopp hos Länsstyrelsen är en metod när två parter är oense. När sedan tvisten är löst finns pengarna där för den part som ska ha dom. Används ofta i hyrestvister.

Jag måste ställa mig frågan hur revisorerna har kunnat släppa igenom denna härva av felaktigheter. Jag hoppas i alla fall att dom inte blivit omvalda!!!!!
Kerstin