torsdag 10 februari 2011

Jonas Gahr Støre, en duktig norsk politiker.

Norges utrikesminister Jonas Gahr Støre (Ap) är en glimrande politiker. Hade socialdemokraterna i Sverige haft en sådan person i sitt parti hade det inte varit svårt att hitta ny partiledare. I det här talet om integration jag har länkat till så säger Jonas Gahr Støre att vi behöver tydlige normer och gemensamma värden i samhället. Han säger flera saker man inte får säga i det politiskt korrekta Sverige. Han påpekar att det behövs lagstiftning mot kusinäktenskap. Han tycker att man skall kunna det norska språket innan man kan få medborgarskap i Norge. Han säger en massa självklarheter som det är tabu att säga i Sverige.

4 kommentarer:

Johan R. Sjöberg sa...

Ja, Sverige er et land som lider av konfliktangst. Det gir noen uheldige konsekvenser, som at "vissa saker talar vi inte om här".

Margit Urtegård sa...

Hej Johan.

Du kan väl tipsa dina politiska vänner i Norge om att de kan börja exportera lite mod till svenska politiker. Jag har mött norska politiker på moderaternas kommunala rikskonferanse flera gånger. Sverige behöver Norge mer än vad de tror.

Johan R. Sjöberg sa...

Ja, vi i Norden behöver varandra, oavsett vad vi själva tror om det. Vi behöver vara goda grannar - och i alla länder behövs en öppen debatt. Också i Sverige.

Anonym sa...

Camilla Stoltenberg sier: "Et forbud kan virke stigmatiserende for dem som allerede er gift med et søskenbarn"
Ja, giiid, man må for all del ikke støte noen.
Faktum er at søskenbarn-ekteskap, når det blir gjentatt ned gjennom X antall generasjoner, er skadelig for genbasen i en befolkning. For at en gruppe pattedyr skal være en levedyktig populasjon, i den forstand at den ikke degenereres av innavl, må gruppen inneholde minimum 500 dyr (hvilket forøvrig gjør også norsk rovdyr-politikk helt høl i huet, for vi kan ikke ha 500 ulv ute i skauen uansett). I praksis innebærer det at innvandrere fra muslimske land, der forfedrene har holdt seg, rent genetisk, innenfor en populasjon på rundt, la oss si, hundre personer, grunnet konsekvent søskenbarn-ekteskap, er degenererte (med nedarvede genskader og genfeil) allerede i utgangspunktet.
Og nå sier en LEGE at denne type praksis må vi tillate?!? Hvor er etikken, Stoltenberg? Hvor er din Hippokratiske ed?