fredag 11 februari 2011

Hans Noreen (SP)

Hans Noreen (SP) polisanmälde mig ju för förtal då det kom in en anonym kommentar på min blogg som hade negativa synpunkter på just herr Noreen. Fallet är nu nerlagd, det bidde inte ens en förundersökning. Noreen uppnådde alltså bara att jag blev uthängd som människa på tidningens löpsedlar över hela stan. Vi får hoppas att min mans frimurarbroder nu slutar med sin häxjakt på mig.

9 kommentarer:

Mats Werner sa...

Kanske ska Du ha ett allvarligt samtal med Pontus om kotterier och hemlighetsmakerier i gutteklubben med passare och vinkelhake! Kanske borde han överväga sitt medlemskap i denna föråldrade samling.

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Pontus är med i två gutteklubbar här i stan och det är mycket för att han vill bygga upp relationer i kommunen. Han arbetar i kustbevakningen och träffar aldrig någon här vi bor och då tappar han kontakten med andra här. Genom dessa gutteklubbar så får han kontakter även här.

Familjen har många vänner som är med i frimurarna, trevligt och hederligt folk som man kan lita på. Det finns både och överallt. Alla bröder är inte bröder. Alla beter sig inte som de borde.

GS sa...

Men nu är du ju tillbaka precis där igen, Margit... Pajkastningen och ältandet av oförätter.

Personen i fråga ansåg sig ha fog för en polisanmälan. Han är då i sin fulla rätt att göra en sådan, det är inget konstigt i det. Du höll säkert inte med, och fick nu tydligen rätt. Visa dig då storsint, och kanske just ödmjuk enligt vad vi diskuterade häromdagen, och låt den "vinsten" gå okommenterad förbi.

Oavsett de delar av er konflikt som vi inte har insyn in, hade inte en sån dämpad approach framstått som mer resonlig? Du måste fråga dig själv; vad vinner du på den där sista sparken, oavsett om den kommer i en situation där du visat dig haft rätt eller fel? Vad gott för den sista attacken egentligen med sig?

Margit Urtegård sa...

Hej GS

Jag är gärna storsint. De som känner mig vet att jag är jättegenerös och även mycket ödmjuk. Men jag kastar inte pärlor för svin.

Som du själv så klokt påpeker: "Oavsett de delar av er konflikt som vi inte har insyn in..." Ja, det man inte har insyn i kanske man skall ha så mycket ödmjukhet att man frågar innan man dömer? Ha en trevlig lördag.

GS sa...

Jag förstår det, Margit. Men det är ju just det som är problemet - vi har ingen insyn i något annat än det som diskuterats här och i tidningen. Utifrån det framstår ditt agerande ju just som närmast rabiat. Vi har ingen möjlighet att göra någon annan bedömning, och jag tror nog att många av oss har svårt att se vilken situation som skulle kunna förbättras eller lösas genom attacker av den här typen. Kanske finns det en sån situation, men då får du också berätta om den om du vill framstå som lite mer sansad. Förstår du problematiken?

Vänligen,
GS

Margit Urtegård sa...

Hej igen GS

Ursäkta, är jag rabiat? Vad tycker du då Hans Noreen är? Han polisanmäler mig för en anonym kommentar på min blogg, som jag inte har skrivit, som plockas bort av mig samma dag den kommer dit. Jag hängs ut i tidningen och på löpsedlar över hela staden för något jag inte har gjort och du kallar mig rabiat. Förlåt mig, men nu förstår jag ingenting. Och du pratar i vi-termer, vilka vi? Det finns många som inte tycker som du. Det finns många här i staden som vet vilken skojare Hans Noreen är och hur mycket elände han kan ställa till med för andra. Jag tycker inte min lilla bloggartikel ens kommer i närheten av allt det illa och fruktansvärda han har gjort mig och min familj. Hur tror du det känns för mina barn, min man och mig och läsa på löpsedlarna att "Urtegård polisanmäld för förtal"? Tror du det är roligt? Skall jag vända andra kinden till när en elak människa bara är ute efter att få sitt namn i tidningen på min bekostnad?

GS sa...

Margit, jag kallade dig inte för rabiat. Jag sa att du nog kan uppfattas som det i ljuset av den (möjligen begränsade) bakgrund vi som väljare och läsare av bloggen har om din konflikt med personen i fråga. Mot den bakgrunden, med personens deltagande i protesterna mot dig som partiordförande samt personens polisanmälan mot kommentaren på bloggen, framstår du som mycket aggressiv och närmast konfliktsökande (eller i vart fall -ältande). Det finns, precis som jag skrev, kanske andra delar av er konflikt som rättfärdigar ditt agerande, men om det vet vi inget. Du måste därför fundera över hur du uppfattas. Det var det enkla konstaterande jag gjorde.

Vad gäller kommentaren var den uppenbart kränkade för personen. (Och som du vet är du ansvarig för kommentarsfältet rent juridiskt.) Ditt första agerande när personen påpekade att kommentaren var kränkande var inte att ta bort den. Nä, istället körde du konfliktspåret och sa "Jahaja, polisanmälan? Då låter jag minsann kommentaren stå kvar så du har bevisen kvar!" Inte ett ödmjukt agerande. Först senare tog du bort kommentaren. Det hela kändes väldigt aggressivt från din sida.

Det är också som jag tidigare påpekat - du beskrivs nu på olika ställen som misstänkt brottsling (nåja), osympatisk och aggresiv. Det är ju precis den typen av personliga rykten, brutala omdömen och aggressiva påhopp du genom åren skickat mot politiker, företagsledare, privatpersoner och andra via (bland annat) den här bloggen. Att du inom den senaste veckan kallat folk för alltifrån "skojare" till "den mest ohederliga politiker jag mött" är kanske lite svaga exempel på detta, men de ger ändå en antydan.

Minst lika illa som du mår nu kan jag garantera att många andra mått på grund av dina påhopp och ditt agerande. Det är många persone, och deras familjer, barn och närstående, som tidigare gått igenom samma sak på grund av dig. Jag tror inte du förstått det än, men det är DET du måste förstå för att kunna sätta folks agerande mot dig i rätt perspektiv.


Förstår du nu vad jag menade, Margit?

GS

Margit Urtegård sa...

Hej GS

Ältande får nog du själv stå för. Aldrig har jag stött på någon så angelägen om att få mig att framstå som något annat än vad jag är.

Du hävdar: "Minst lika illa som du mår nu kan jag garantera att många andra mått på grund av dina påhopp och ditt agerande. Det är många personer, och deras familjer, barn och närstående, som tidigare gått igenom samma sak på grund av dig. Jag tror inte du förstått det än, men det är DET du måste förstå för att kunna sätta folks agerande mot dig i rätt perspektiv."

Jag vet inte vilka familjer du syftar på. Jag tolkar dock ditt senaste inlägg som om allt som händer just nu är rätt åt mig och att jag får skylla mig själv och att jag inte förtjänar bättre osv. Du får gärna tycka så, det är helt OK. Ett tips i all vänskaplighet, det finns andra bloggar att läsa, sluta läsa min, gå vidare, det tänker jag att göra. Trevlig söndag.

GS sa...

Margit, nu är det du som lägger ord i munnen på mig. Jag pratar inte utifrån vad som är "rätt åt någon". Naturligtvis ska ingen behöva må dåligt av löpsedlar, rykten eller påhopp. Inte heller det faktum att du själv orsakat detta för flertalet andra rättfärdigar att du själv ska utsättas för det.

Men, och detta är återigen poängen, du måste klara av att lyfta blicken. Du måste klara av att sätta dig själv i andras situation, och se dig själv så som du framstår inför andra. Ditt resonemang nu tycker jag tyvärr återigen visar på att du inte klarar det. Det rättfärdigar som sagt inte att du själv ska må dåligt, men det kanske förklarar varför saker och ting blir som de blir, gång på gång.

Jag önskar dig uppriktigt lycka till och hoppas att insikten kommer. Läsa din blogg kommer jag fortsätta med av ren nyfikenhet på det... ;-) Take care!

/GS