måndag 24 januari 2011

Starka kvinnor i Strängnäspolitiken är ingen hit direkt!

En mycket duktig och respekterad kvinnlig politiker Hélène Brodin Rheindorf (KD) hoppar nu av sina uppdrag för Kristdemokraterna i Strängnäs kommun. Hon stannar dock kvar i kommunfullmäktige som politisk vilde. Hon hade flest personkryss i valet så det är inget konstigt, tycker jag.

Under mina ca 17 år inom Strängnäspolitiken har jag sett den ena starka kvinnan efter den andra råka mycket illa ut på grund av gubbväldet som dominerar i konservativa Strängnäs. Jag har lyft frågan upp till kommunstyrelsens ordförande Jens Persson (C) och hoppas att han tar problemet på allvar. Han sa att han skulle agera i frågan och nu får vi se om han håller sitt ord.

1 kommentar:

Gunnar sa...

Att du säger att det är rimligt att hon stannar som politisk vilde eftersom hon hade flest personkryss är väl bara en förberedelse för din egen eventuella framtid - eller hur ska vi tolka det?

Antyder du i övrigt att den situation du själv hamnat i skulle vara ett resultat av ngt "gubbvälde". Klargör gärna.

Klargör också gärna vilken specifik fråga du lyft till jens Persson angående "starka kvinnor" (vilka är de "svaga kvinnorna" då, de som stannat på sina poster?) och "gubbväldet". Vilken konkret problematik har du formulerat?

Vänligen,
Gunnar