torsdag 9 december 2010

"Wikileaks: En hær av Davider "

Dagens citat har jag hittat hos en norsk bloggare. Julian Assange får nog söka politiskt asyl i Norge om det blir för tokigt. Det verkar vara där de klokaste bor. Läs och begrunna:

"Men forskjellen på demokratiske stater og røverstater har da aldri vært at demokratiske stater er feilfrie. Forskjellen er måten man behandler sine kritikere og hvordan det reageres på når feil avdekkes. Frem til nå har man kunnet skille liberale demokratier og diktaturer ved at diktaturer fengslet og drepte budbringerne av dårlige nyheter, mens demokratier etterforsket og evaluerte seg selv for å ikke gjøre lignende feil igjen. Det er forfølgelsen av Wikileaks, med populistiske utspill a la Sarah Palins oppfordring om at Julian Assange burde bli 'hunted like Osama bin Laden', som gjør at vi mister det moralske overtaket. Vi legitimerer forfølgelsen av dissidenter og varslere gjennom å gjøre det samme selv. Den største trusselen mot våre liberale demokratier er med andre ord ikke Wikileaks’ avsløringer, men hvordan vestlige demokratier med USA i spissen velger å reagere på dem."

Jag rekommenderar alltså alla mina bloggläsare att följa länken till norskans blogg och läsa hela hennes text "Wikileaks: En hær av Davider".

Inga kommentarer: