torsdag 2 december 2010

Kilenkrysset och Wikileaks

Den största rubriken på DN:s förstasida i dag lyder "Politiker låter sig bli styrda". Artikeln handlar om att många riksdagspolitiker låter sig styras av utomstående som lobbyister och starka organisationer. Tommy Möller, professor i statsvetenskap vid Stockholms universitet, säger till DN: " Det är ett oerhört viktigt jobb att vara lagstiftare. Det förutsätter att man har en viss förmåga att fatta självständiga beslut och att man inte är manipulerbar. Det är grunden – och är inte den uppfylld är det ett problem."

Ordet manipulerbar dök upp i mitt huvud igen när jag läste artikeln "Kilenkrysset hyr ut till Sevab" i Strengnäs Tidning. En tidningsläsare skriver på nättidningen: "Är det någonting Strängnäs kommun har gott om så är det väl lediga lokaler. Halva campus är väl utan verksamhet samt ett antal skolor mm. Och lika förb....t väljer man att ge hyrespengarna till Kilenkrysset." Det är mycket bra att tidningen tar upp detta.

Vi kanske ändock skulle behöva en egen Wikileaks i vår kommun? En annan tidningsläsare frågar om vilken koppling det finns mellan kommunalrådet Jens Persson (C) och Jan Persson VD:n på Kilenkrysset? De flesta vet vid det här laget att Jan Persson är Jens Perssons farbror. En sannerligen knepig situation. Frågan är om kommunen, i det här fallet SEVAB, ens skulle komma på tanken att hyra ytterligare externa (dyra?) lokaler när vi har plats på CAMPUS om inte de nära släktbanden mellan Persson och Persson fanns? Den frågan borde besvaras. Har kommunens mest kända lobbyist Jan Persson fördelar av sitt släktskap med kommunalrådet?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Margit du är vår egen Wikileaks...det gillar jag!Sanningar är bra. Vi vill ha mera sanningar!

Margit Urtegård sa...

Hej anonym!

Det närmaste Strängnäs kommun har kommit "vår egen Wikileaks" är journalisten Tomas Widmark, som tyvärr inte arbetar på Strengnäs Tidning längre. Jag har bloggat om honom: http://margiturtegard.blogspot.com/2010/05/journalisten-tomas-widmark.html