onsdag 3 november 2010

Tord Tjernström (S) köper Folkets Hus med skattebetalarnas pengar

Tidningen berättar den 17 mars 2010: "Det är en katastrof för Åkersborna om Folkets hus måste säljas, säger Tord Tjernström, ordförande i Folkets husföreningen i Åker. Men vi har inte råd att ha den kvar. Fastigheten har funnits i föreningens ägo sedan 1952." Nu har Tord Tjernström (S) fått den nya majoriteten med på att köpa Folkets Hus i Åker. Hur gick det till? Vad gör MP? Sover de redan?

I dagens ledare står det
: "Och så innehåller majoritetsförklaringen ytterligare en intressant nyhet: Strängnäs kommun ska köpa Folket hus i Åker som är nära konkurs. Här kan man ställa ett par frågor: Kan vilken enskild verksamhet som helst räkna med kommunalt stöd när den inte klarar sin ekonomi? Eller gäller det bara verksamhet med toppolitiker i ledningen? Dessa planer och Tord Tjernströms (S) dubbla stolar påminner allt för mycket om de ökända intressekonflikterna runt Europaskolan 2007 som Socialdemokraterna kritiserade så hårt i opposition."

Påminner om? Javisst! Fast detta är mycket värre! Detta är väl korruption i ordets rätta bemärkelse? Kommunen har för mycket lokaler och nu skall kommunen köpa socialdemokraternas "klubbhus" i Åker! Och ingen mindre än självaste kommunalrådet Tord Tjernström (S) satt som ordförande i Folkets husföreningen i Åker så sent som i mars i år. Det skulle inte förvåna mig om han fortfarande sitter som ordförande i föreningen. Fast det spelar ingen roll. Det är fortfarande hårresande att kommunen köper Folkets Hus i Åker. Tala om korruption!

Vänta med omdömet skriver Fredrik Lundgren (FP) så käckt i tidningen för ett tag sedan. Det vägrade dock ledarskribenterna på Eskilstuna-Kuriren att göra. Folkpartiets huvudförhandlare tillika ordförande, Gunnar Swahn, gav också den nya majoriteten en rejäl känga och lämnade både förhandlingarna (innan de var klara) och samtliga politiska uppdrag han hade i protest mot att FP valde att gå ihop med S igen. All heder åt honom.

3 kommentarer:

Mats Werner sa...

Som Du påpekar Margit, är tanken att kommunen skulle köpa Folkets Hus i Åker hårresande.

Och inte nog med det - majoritetsförklaringen talar dessutom om att det ska "drivas vidare" vilket är ännu mer anmärkningsvärt.

Nästa steg är väl att kommunen tar över Kilenkrysset!

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Tord Tjernström skriver på sin blogg: "Jag tycker det är otroligt att Strängnäs tidning och högt uppsatta moderater inte kan skilja på Föreningen Folkets hus och huset med tillhörande mark så kallad fastighet.

Föreningen äger idag fastigheten och anser sig inte ha råd att ha den kvar vilket gjort att man vill sälja den och då helst till det kommunala fastighetsbolaget så att invånarna i Åkers styckebruk ska få behålla samlingsalar, kontor och festlokaler."

Tord vill alltså sälja Folkets Hus till kommunens fastighetsbolag, men han vill också bestämma vad fastighetsbolaget skall göra med fastigheten, eller? Hur kan man annars läsa/tolka hans text? Vad om fastighetsbolaget vill göra bostadsrätter av huset, skulle Tord vara lika angelägen om att köpa huset för skattebetalarnas pengar då?

Du har helt rätt Mats, här blandar Tord äpplen och päron.

Helena sa...

Kära Margit.
Din blogg har blivit en av mina absoluta favoriter.
Om fler människor vore som du, skulle jorden vara en mycket vackrare plats att leva på.