tisdag 16 november 2010

Kan man lita på Jens Persson (C)?

Ledarsidan på Eskilstuna-Kuriren kräver svar från Jens Persson (C) och Fredrik Lundgren (FP). Det är bra. Strängnäs tidning har ju uppenbarligen glömt hur man bedriver granskande journalistik, så det hedrar ledarsidan att den åtminstone är vaken.

Ledarsidan skriver: "Majoritetsförhandlingarna var för övrigt inte fria från dramatik. Gunnar Swahn, ledaren för Folkpartiets förhandlingsgrupp tillika ordförande i partiets kommunförening, lämnade förhandlingarna och samtliga sina parti- och kommunuppdrag – ett beslut som bör tolkas som protest mot Folkpartiets val av politiskt sällskap." Förra gången FP och C gick ihop med Socialdemokraterna var det Folkpartiets då starka man Anders Jansson som gick. Det ryktades att även Fredrik Lundgren var på väg att lämna partiet 2008 på grund av denna oheliga allians. Men, det var då det.

Avslutningsvis berättar ledaren: "Vi förväntar oss därför att de två partiernas ledare nu förklarar varför de har valt att styra med Socialdemokraterna. Jens Perssons och Fredrik Lundgrens svar kommer att publiceras på fredagens debattsida." Det ser jag verkligen fram emot att läsa. Det blir spännande att se om Jens Persson ger samma svar till tidningen som han har gjort internt här i Strängnäs?! Det blir också spännande att se om Fredrik Lundgren lämnar samma svar som Jens. För då ljuger antagligen en av dem då Centerpartister och Folkpartister har lämnat olika svar tidigare.

Inga kommentarer: