fredag 19 november 2010

Jens Persson (C) och sotarhärvan!

I måndags, på kommunstyrelsens arbetsutskott, så berättade tjänstemannen László Nagy Némedi att om snöröjningen hade fått lika bra betyg i en kundundersökning som sotarverksamheten nu hade fått skulle han vara lycklig. Jens Persson (C), som startade förföljelsen av sotarmästaren Bengt Svärd, sade inte ett ljud. Det var ett annat ljud i skällan för ett tag sedan minsann.

Citat från min blogg:"Jens Persson (C) träder fram i tidningen, där han står på ett tak bredvid en skorsten, och säger att han minsann har tagit tag i frågan. Han påminner mest om JR i Dallas. Han säger till tidningen: 'Det handlar om sunt förnuft. Om mätningen visar på en nöjd kundindex är det en sak, men om det visar på annat är det mitt jobb att se till att det blir en förändring, säger Jens Persson.'" Nu visade mätningen på ett nöjd kundindex och Jens Persson (C) blir tyst. Ingen ursäkt, ingenting! Han var med och hängde ut en privat företagare i vår kommun och låtsas nu som om ingenting har hänt.

Och vad gör tidningen? De läser uppenbarligen den beställda mätningen som fan läser bibeln. Tidningen skriver: "Kommunstyrelsen gav tidigare i höstas förvaltningen i uppdrag att titta närmare på hur nöjda eller missnöjda husägare och restauranger är med sotningen och brandskyddskontrollen i kommunen. Uppdraget gick till företaget Samhällsinformation AB. Det har ringt runt till totalt 129 husägare, vilket inkluderar ägare till fritidshus, och till elva restauranger. Men de redan 'missnöjda' kunderna fick inte vara med och svara på några frågor." Tänk om lokalblaskan hade använt samma energi och emfas till att granska makten!

Jag ringde till sotarmästaren Bengt Svärd när den här förföljelsen startade. Jag ville höra Bengt Svärds version av/i det hela. Ingen annan politiker hörde av sig; inte då och inte nu! Är det så här vi skall behandla företagare i vår kommun? Jens Persson (C) säger att hans företag, kommunen, går bra. För det första så är inte kommunen ett företag. För det andra så kanske Jens Persson borde bry sig mindre om sin farbrors företag Kilenkrysset och bry sig mer om de övriga företagen i kommunen. Han pratar mycket om att förbättra företagsklimatet i kommunen. Gäller det bara Kilenkrysset?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, fy och usch så dum han är den där Jens Persson och hans farbror också. Det var bra att du ringde upp sotarmästaren....

Anonym sa...

haha