måndag 4 oktober 2010

Boktips; Till frihetens försvar

En av mina favoritdebattörer Dilsa Demirbag-Sten har, tillsammans med filosofiprofessorn Per Bauhn, skrivit boken "Till frihetens försvar".

Susanna Birgersson, ledarskribent på Eskilstuna-Kuriren, försöker sig på en recension av boken på ledarsidan. Hon skriver: "Liberaler kan aldrig försvara att människors frihet beskärs med hänvisning till kulturell tillhörighet. Men kulturella skillnader handlar inte bara om förtryck eller inte förtryck, utan minst lika mycket om sedvänjor som inte kan rankas som bättre eller sämre. Trots det förväntas ofta alla medborgare inordna sig under majoritetskulturens sedvänjor." Susanna Birgersson avslutar med att säga: "Till frihetens försvar kunde gott haft undertiteln Ta seden dit du kommer."

Jag vet inte om Susanna Birgersson verkligen har läst boken. Jag har i alla fall snart läst ut den och kan rekommendera den för alla som är någorlunda samhällsintresserade; den är alltså inte bara läsvärd för politiknördar som jag. Multikulturalism är inget liberalt projekt, som Birgersson vill ha det till, definitivt inte. Läs boken!

1 kommentar:

Anonym sa...

jasså, du har läst i tre dagar.
Undrade vad din bloggträda berodde på...