måndag 13 september 2010

När fan blir gammal blir han religiös!

Leif GW Persson skriver i Expressen: "Att rösta blankt var uteslutet för mig. Det är något som man griper till i det läge då man misstror hela det demokratiska valsystemet och där har jag lyckligtvis inte hamnat än. I stället så gav jag min röst i riksdagsvalet till den borgerliga alliansen och till det parti som behöver den bäst med tanke på fyraprocentsspärren, nämligen Kristdemokraterna."

Han berättar att han har röstat på socialdemokraterna hela sitt liv. Nu går han alltså och röstar på socialdemokraternas största hatobjekt Kristdemokraterna. Dra meg nå baklenges inn i fuglekassa, som vi säger på norska!

21 kommentarer:

Sara sa...

tja, med den kvinnosynen den mannen har verkar han ha hamnat hos rätt parti...

Mats Werner sa...

Och - Sara! vilken är den kvinnosynen?

Anonym sa...

En reaktionär kvinnosyn, Mats. Sara gör en korrekt analys.

Anonym sa...

Att kvinnan ska stå vid spisen. Vara sin man till lags. Tiga i församlingen. Föda blonda, heterosexuella barn. Tåla att få stryk då och då. Får kd nånsin makten i det här landet är vi tillbaka på medeltiden på nolltid. Märkligt att så många engagerar sig i att stoppa sd men inte bryr sig om att stoppa kd som egentligen är ett betydligt större hot mot vårt öppna och demokratiska samhälle.

erik berg sa...

Skärpning "Anonym".

Jag förstår att du med din intolerans inte vågar stå med ditt namn.

Fruktansvärt att en sådan här fördomsfullhet sprids.

Om något är märkligt så är det att du ens tar ordet demokrati i din mun.

Erik

Peter Allen sa...

Så leif Gw kommer ut som homofob, det är ju.. fantastiskt?

Peter Allen sa...

Är det nån som sprider intolerans och fördomar så är det väl föresten kd och ingen annan?

Margit Urtegård sa...

Och här inne frodas fördomarna fritt ser jag; sorgligt!

Sara sa...

Mats Werner:
Denna (som ett av många, många exempel): http://dagensarena.se/ledare/kristdemokraternas-fantasivarld/

Suzanne sa...

Ett av de magstarkaste inlägg jag läst på länge. Kd är ett parti fullt av religiösa extremister, som de senaste månaderna har föreslagit bland annat:
Statliga bordeller
Förbud mot rockmusik
Morgonböner i skolan
Förbud mot ideella organisationer
För att ta bara några exempel. Kd är en del av en antidemokratisk, patriarkal förtryckarstruktur och måste bekämpas till varje pris om vi vill ha kvar vårt fria och öppna samhälle. Att du Margit, som kvinna och politiker, som i övrigt verkar ha såväl hjärtat och hjärnan på rätt ställe, står upp för dessa onda krafter får mig att tappa hakan! Skäms!

Anonym sa...

hellre sd än kd säger jag...

Margit Urtegård sa...

Till dig som skriver att du hellre skulle rösta på SD än KD; det finns uppenbarligen knäppgökar i detta vackra land! Inget som förvånar en norska akkurat:-), men jag funderar mycket över hur det har kunnat bli så här?! Varje gång jag skriver om KD kommer det hatfulla kommentarer på bloggen. I Norge har vi haft en statsminister som var från Kristelig Folkeparti.

Anonym sa...

Det är inte samma parti Margit, inte ens samma ideologi.

Margit Urtegård sa...

Hej anonym!

Berätta gärna skillnaden mellan svenska KD och norska Kristelig Folkeparti då.

Anonym sa...

Vad är det för ett argument, att ni i Norge har haft en statsminister från Kristelig Folkparti? Det är väl irrelevant för hur man bedömer KD som parti? Oavsett om de är systerpartier eller inte är väl inte det faktum att ett annat land valt en statsminister från ett visst parti en garanti för att partiet är rumsrent?

Margit Urtegård sa...

Hej anonym!

Det var inget argument, det var en upplysning. Sen får man väl vara lite förvånad över att det kan skilja sig så mycket mellan hur man ser på ett parti i Norge jämfört med här. Eller?

Anonym sa...

En "upplysning" - vad menar du med det? Du skriver att "jag funderar mycket över hur det har kunnat bli så här?! Varje gång jag skriver om KD kommer det hatfulla kommentarer på bloggen. I Norge har vi haft en statsminister som var från Kristelig Folkeparti." Då gör du ju på något sätt argumentet att eftersom ni haft en statsminister från KrF i Norge så kan man inte rikta kritik mot KD i Sverige. Det låter som ett mycket underligt resonemang.

Margit Urtegård sa...

Hej anonym!

En upplysning är en upplysning och en fundering en fundering och inget argument. Det får gärna låta som ett mycket underligt resonemang i dina öron. God natt säger jag till kverrulanten.

Marie-Louise F M sa...

Hej Margit!
Fördomar om KD är enormt stora! Det är så kul att vara ute och möta folk och slå hål på alla myter! :)
/Marie-Louise
Ps Kul att GW Persson röstar oss!

Anonym sa...

Marie-Louise, man kan bara hoppas att du som kvinna såg gårdagens debatt i TV4 där Göran Hägglund på ett vulgärt sätt skämtade bort en fråga om kvinnomisshandel? Kanske kan det ge dig en hint om vilka dessa "pingstvänner" egentligen är...

Fördomsfri sa...

apropå fördomar (men margit kommer inte att bemöta detta heller):

http://hallandsposten.se/asikter/hplasaren/1.954374-mottes-av-homofobi-i-valstugan-hos-kd