onsdag 1 september 2010

Kri(s)tallkronehistorien i miniatyr


Först berättar tidningen: "Jörgen Danielsson betalar tillbaka 150 000 kronor till landstinget."

Nästa besked låter så här: "Det avhoppade landstingsrådet Jörgen Danielsson (S) får behålla sitt arvode på drygt 52 000 kronor i månaden i ytterligare ett halvår. Detta enligt landstingets egna regler för så kallade omställningsbidrag." Jörgen Danielsson (S) har myglat med skattepengar för att sko sig själv. Nu skall han ha omställningsbidrag. Här belönas alltså kriminellt beteende. Det är skandal.

Läs på Inger Fredrikssons (C) blogg hur omställningsbidrag skall användas. Inger Fredriksson poängterar: "Det är solklart. Omställningsbidrag kan bara betalas ut vid ett majoritetsskifte, inte för att ett landstingsråd avgår självmant." Jörgen Danielsson borde alltså inte få kvittera ut något omställningsbidrag. Han borde betala tillbaka det han har "stulit" från skattebetalarna i Sörmland.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Solklart,om man avgår efter ekonomiska oegentligheter som dessutom,kan leda till åtal,så skall man inte få betalt ett halvt år till.
Det är inte konstigt att det finns ett politikerförakt

Anonym sa...

tycker du Margit kan betala tillbaka ditt eget avgångsvederlaget till staten....

se till att moderaten Finstorp avgår istället...

www.hjartat.wordpress.com sa...

Avgångsvederlag betalas ut för att att arbetsgivaren inte vill ha en person kvar i arbetsgruppen.

Margit är väldigt väl värd det hon fick. Det går inte att jämföra med
Danielsson % co.

Jag köptes ut genom helt ojusta, förkastliga metodet. Tänker faktiskt bestrida uppsägningen genom Tria, som jag just blivit medlem i, för studenter som inte kan vara med i Unionen.

Johanna sa...

"Jörgen Danielsson (S) har myglat med skattepengar för att sko sig själv" - skriver du, har du klara bevis för det? Det är allvarliga anklagelser du kommer med. Kan du bevisa att han har myglat om skattepengar i syfte att sko sig själv? Annars insinuerar du och det är förtal, vilket kan ge fängelse i högst två år.

Tänker spara det här blogginlägget och be en advokat titta på det. :)

Margit Urtegård sa...

Hej Johanna.

Gör det du, varsågod!

Vennlig hilsen
Margit

Anonym sa...

Johanna be Advokaten att hjälpa Jörgen Danielsson,han kan komma att behöva det