torsdag 2 september 2010

Falsk marknadsföring av C och FP!

I dagens tidning har C och FP en gemensam reklamartikel i tidningen. De skriver: "Centerpartiet eller Folkpartiet Liberalerna i kommunvalet för en ansvarstagande borgerlig politik." Reklam är ju ofta lögn och förbannat dikt. Det här är ett ypperligt exempel på just detta.

Internt inom politiken i Strängnäs så har Jens Persson (C) ofta berättat att han stortrivs tillsammans med socialdemokraterna och gärna fortsätter att samarbete med de efter valet. Jag repeterar vad jag tidigare har sagt; en röst på FP eller C i kommunvalet i Strängnäs är en röst på ett socialdemokratiskt styre i vår kommun.

Vill väljarna ha ett borgeligt styre i Strängnäs kommun finns det bara tre partier att välja mellan. Det är Kristdemokraterna, Moderaterna eller Strängnäspartiet man skall rösta på om man vill se ett borgerligt samarbete i kommunen efter valet den 19 september.

24 kommentarer:

Anonym sa...

Och en röst på Alliansen i Riksdagsvalet är en röst på Moderaterna. Lätt som en plätt. Inte sant?

Dag Bremberg sa...

Så SP - som inte tidigare velat placeras på vänster-höger-skalan - står nu klart till höger om FP och C?
Nej, det kan du väl inte mena?
Det vore sorgligt om det bara fanns ett oberoende parti kvar i kommunen.

erik berg sa...

Nej Dag det har du missuppfattat.

Jag citerar ur vår valplattform:

"Vi tycker att traditionella partiideologier till stor del saknar relevans i kommunpolitiken.

Strängnäspartiet speglar dock en socialliberal inställning i många frågor"

Så det finns verkligen mer än ett oberoende parti i kommunen.

Men en röst på FP eller C är med stor sannolikhet en röst på S i vår kommun, så dom verkar ha förlorat sin politiska kompass.

Erik

Mats Werner sa...

F.ö. Dag, så har Strängnäspartiet öppet deklarerat att man är ett borgerligt parti! FP och C har i vår kommun ställt sig utanför borgerligheten. Mfp är välkomna att deklarera sin tillhörighet på skalan. "Oberoende liberal" vet man ju vad DET betyder. Se bara på Alex Voronov. Jag säger inte mer.

David Bergström sa...

Det enda partierna idag i Strängnäs komun som inte står på höger-vänster skalan är väl Piratpartiet och Mariefredspartiet?

Bara för att få klartecken?

Anonym sa...

Marifredspartiet verkar som en vindflöjel utan stopp !!!!!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

Hur menar du nu? I vilka frågor menar du att vi har agerat vindflöjel?

Birgitta E (mfp)

Hans Noreen sa...

Mats läs vad Erik skriver och ta det till Dig. Vi finns inte på skalan vänster och höger. Ett lokaltparti med focus på lokala frågor. Det är strängnäspartiet.

Anonym sa...

Är det verkligen så Erik att ni inte är borgerliga?

Hans Noreen sa...

Erik står för strängnäspartiet i allra högsta grad och dess program, som varken är vänster eller höger. Om Du anomym kan ta till dig det skriva orden så fördjupa dig gärna i partiprorammet som finns för avhämtning i valstugan på Gyllenhielmstorget.

Anonym sa...

vilka mesar sp och mfp är, svagt att inte våga erkänna om hur man står på vänster/högerskalan...

speciellt när alla vet att det är till höger...

Hans Noreen sa...

Till anonym
Jag tycker du är den största mesen som måste vara anonym.Blekt..

Anonym sa...

var det svar på mitt påstående ?

Hans Noreen sa...

Till Anonym.

Svar ja,För vad står du för?? Inte ditt namn,du är ju bara anonym.
På lördag mellan klockan elva och ett finns jag i strängnäspartiets valstuga på Gyllenhielmstorget.Du är välkommen dit så skall jag förtydliga strängnäspartiets program för dig anonym.Hadet

N.Strömberg (sp) sa...

Mycket anonyma påhopp om vilken riktning strängnäspartiet tillhör.

Det står och har sagts vid flera tillfällen: "Strängnäspartiet speglar dock en socialliberal inställning i många frågor"

Dock så arbetar vi med strängnäs som kommun i fokus, som ett lokalt parti. Sedan finns det folk i partiet som har olika/egna ideologogiska åsikter och bör så finnas- vi är med i partiet för att vi just vill arbeta politiskt med enbart strängnäs i blickfånget utan att behöva toppstyras från en riksorganisation.

Det är bra tycker jag när det kan samlas folk från både högersidan och vänster sidan samt liberaler under ett tak med ett gemensamt mål eller en gemensam politik om man så vill säga.

Jens Persson sa...

Kan bara inte låta bli att göra ett inlägg, det är nog för första gången. Är det inte så att Strängnäspartiet var tydliga med att de var borgerliga för ett par veckor sedan eller har jag så dåligt minne /Jens Persson

Dag Bremberg sa...

Erik, tack för att du ger klart besked. Jag kände mig tvungen att kommentera med min fråga, som du förstår.

Mats, vad menar du med att FP och C lämnat "borgerligheten"? Det låter ungefär som en Rotaryklubb. Du kan väl inte hävda att FP och C inte är borgerliga partier längre. De har ju samarbetat mycket med sossarna i historien, men helt klart är de borgerliga partier.
Att de lokala förmågorna förtjänar mkt kritik för vad de gjort är en annan sak.

MFP står för det som lokalpartier brukar framhålla: att kommunala frågor bör hanteras med pragmatiska lösningar, istället för att fastna i ideologiska låsningar.
Vi har visat att vi klarar att samverka med alla partier i fullmäktige. Och det lär fungera bra även med PP.

De som säger att Strängnäs är borgerligt och därför bör styras av en "ren borgerlig allians" bör nog fundera över hur många väljare som valt andra partier och varför.
Vi behöver mer av öppenhet, samverkan och nytänkande.

Margit Urtegård sa...

Hej Dag.

Kul att du använder Erik Berg (SP)favorituttryck så mycket: "Bättre med pragmatiska lösningar än ideologiska låsningar!:-). Jag tror till och med att det står i vårt partiprogram.

Margit Urtegård sa...

Hej Jens!

Välkommen till bloggvärlden! Kul att du har hittat hit.

Dag Bremberg sa...

Ja, Margit, kul att du är så positiv!
Jag skrev på min blogg häromdan att uttrycket inte är mitt, men jag vet inte vem som först myntade det. Var det Erik?
Vad tycker du själv om det?

Margit Urtegård sa...

Hej Dag.

Ja, det var Erik som myntade begreppet. Jag tycker det är ett bra uttryck som beskriver mycket bra hur både MFP och SP har arbetat i kommunpolitiken. Vi kommer fortsätta att jobba så. Vi är inte knutna till något riksparti och slipper således att vara ideologiskt låsta. Vi kan se bortanför den snäva zonen.

Jens Persson sa...

Tack Margit! Tips till Erik innan du svarar: vi var ganska många där..../Jens

N.Strömberg (sp) sa...

Jens.

Strängnäspartiet har varit tydliga som du säger....att nästkommande mandatperiod sälla oss till den borgliga blocket, Då C och FP har deklarerat att de trivs med S och gärna stannar i det samarbetet så behövs ett alternativ för de borgliga väljarna.

Men vad som verkligen sker efter att valresultaten är spikade är en annan sak... inget är hugget i sten trots att det står på en blogg.

Dag Bremberg sa...

Niklas, nu blir det oklart igen. Du konstaterar att FP och V lämnat alliansen, men vad är då "det borgliga blocket"? Det finns väl inte nu, såvitt jag kan se.