onsdag 11 augusti 2010

Strömstadspartiet vill inte ha en massa norrmän i Strömstad


SvD skriver: "Norrmännen gör Strömstad rikare än Las Vegas. Totalt tjänar den svenska västkuststaden 3,6 miljarder kronor i år bara på gränshandeln. I juli ökade gränshandeln till Norge med 15 procent, men starkspritsförsäljningen minskar." Detta skrevs 2005, siffrorna måste se ännu bättre ut i dag.

DN skriver: "Om man tar Strömstad som exempel är kommunen helt beroende av norrmännen. De skapar många arbetstillfällen och det finns i dag ingen arbetslöshet i Strömstad. Men det är klart att det blir mycket trafik under högsäsongen då det är knökfullt i alla pärlorna längs kusten."

Strömstadspartiet har fått nog av norrmän. En kollega uppmärksammade mig om detta här om dagen. Hon hade hört det på radion. Svenskar vill inte bo där det bor norrmän, hävdas det, på grund av kulturkrockar?! Svenskar är rätt knepiga i bland!

3 kommentarer:

vi elsker dette land sa...

"svenskar är rätt knepiga ibland"

och det är inte ni från norge då då, den sista sovjetstaten...

södertälje är helt beroende av alla sina invandrare, detta innebär inte att alla södertäljebor gillar invandrare...

Margit Urtegård sa...

Hej anonym!

Den sista Sovjetstaten ligger nog närmare dig än vad du tror kära du. Titta omkring dig.

Vi från Norge är nog också rätt knepiga i bland, skillnaden är väl att vi är medvetna om det och inte skäms över att vara det:-)

Mats Werner sa...

Varför sitter Du hemma och bloggar istället för att hjälpa Din partikamrat på Plan-&Byggnämnden? Nu var det ju ingen som stödde hans begäran.