onsdag 18 augusti 2010

Staten och kapitalet!

Kilenkryssets VD Jan Persson och socialdemokraten tillika kommunalrådet Tord Tjernström
6 kommentarer:

Margit Urtegård sa...

Bilden är tagen av Maria von Beetzen (M).

intresserad sa...

inta dåligt av MvB att ta denna bild på Ebba Grön ;-)

MariavB sa...

Du vet jag, jag var ju med på den tiden. . . . .

lasse p sa...

Appropå politikerförakt: Det här är ett bra sätt att spä på det.
Janne Persson tycker väl om att frottera sig med alla lednade politiker och vice versa. Och att antyda någon pakt eller några koperativa principer mellan S och Jannne Persson blir ju lite Grönköpingsaktigt tycker jag. Tjärnström är dessutom inte precis den starkaste politikerna i den nu ledanade trojkan! Att göra ankdammen Strängnäs till en symbol för hela samhället och J Persson dito för kapitalismen blir lite proportionslöst. Men andra kanske tycker det här är kul? Vad vet jag.... Däremot tycker jag Blå Tågets låttext, ja det är de som har gjort låten, är uppfriskande i en politisk tid då de etablerade partierna allt mer har en tendens att jämka ihop sig i mitten. För vi lever allt jämt i ett klassamhälle där, för att förenkla det hela, penningen styr

Margit Urtegård sa...

Hej Lasse!

Jag tror inte att det påverkar politikerföraktet att jag påpekar kopplingen mellan kapitalet och makten i Strängnäs. Det är viktigt att sådant kommer fram. Ärligt Lasse, om det var ett moderat kommunalråd som hade en stor företagare knuten till sig på det sättet som Centern har till Kilenkrysset. Skulle du inte ha agerat då? Och skulle inte stadens tidning påpeka det olämpliga i detta? Har jag fel?

lasse p sa...

Jag kan inte glädja dig Margit. Jag tycker inte någon kommunpolitiker i en småkommun som vår har så mycket makt att de kan bli symbol för staten. I det här sammnanhanget, alltså Blå Tågets text, får vi snacka exempelvis minsitrar och verkliga storkapitalister typ Wallenbergarna.
Vad det gäller din andra fråga så kan jag bara säga att förhållandet är ju redan allmänt känt. Vad skulle tidningen skiva om det? Att man har en farbror som är ägare av ett stort fastighetsbolag kan ju inte diskvalicera den personen fr att kunna bli kommunalråd- däremot är det ju viktigt att media och andra kommunpolitiker "håller ögon" på dem - och det gör nog både S T och du Margot, du definitvt - och att vederbörande förstår det intrikata i situationen och inte utnyttjar sitt släktskap.