tisdag 31 augusti 2010

S-eran är över!

Ett paradigmskifte är vad vi nu ser i svensk politik. Den sista "sovjet-staten" är snart bara en saga om en saga bland alla andra sagor. Snipp, snapp, snut så var sagan om socialdemokraternas makthegemoni slut. Underbart och inte en dag för tidigt.

Per Gudmundson skriver: "Detta är en historisk dag. I dag presenterar De rödgröna sitt gemensamma valmanifest. Det dokumentet är historiskt inte för sitt innehåll, utan för att det är det yttersta tecknet på att en era är över. Den långa tid då Socialdemokraterna dominerade svensk politik är över. Från och med i dag är Socialdemokraterna verkligen ett parti bland andra, som går till val i koalition och med kompromisser."

Ett maktfullkomligt parti är snart mer ödmjukt. Vi får i alla fall hoppas.

Alex Voronov skriver på ledarbloggen: "Den väljare som tvekar mellan blocken har alltså goda skäl att lägga sin röst på Alliansen eftersom den har störst chans att nå över 50 procent och bilda en majoritetsregering, som är den bästa garanten att beröva SD inflytande." Jag håller med. Dessutom vill vi har en bra regering. En regering som är bra för Sverige.

5 kommentarer:

Mats Werner sa...

Akta Dig för att begagna begrepp som den sista sovjetstaten! Det är ett uttryck som jag aldrig hört om Sverige men väl om vårt västra grannland.........

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Akkurat, du har rätt, fast uttrycket passar bättre på Sverige faktiskt. Inget annat land i norden har sossarna dominerat så länge, remember?

Frank sa...

Sälj inte skinnet innan björnen är skjuten

intresserad sa...

självklart blir det en röst på alliansen i riksdagsvalet.

men i kommun o landsting så blir det socialdemokraterna.

Anonym sa...

Moderaterna i Riksdagen.KD i Landstinget,och SP ikommunvalet,är det självklara alternativet