torsdag 26 augusti 2010

Roffarmentaliteten skadar även oskyldiga

Ledarsidan på Eskilstuna-Kuriren skriver: "Gustaf Wachtmeister (M), tidigare ordförande i landstingsstyrelsen och moderat listetta, som godkände de lagstridiga utbetalningarna till Danielsson, säger att han kommer att ställa sin plats till förfogande om han får färre personröster än i förra valet." Det är inte sant att Gustaf Wachtmeister godkände de lagstridiga utbetalningarna. Jörgen Danielsson krävde 90 procent i arvode, fast han bara skulle ha 75 procent. Men, det var inget Wachtmeister accepterade eller skrev under på.

I dagens tidning kan man se det dokument som Wachmeister skrev under på 2006. Det dokumentet redogör för en överenskommelse mellan oppositionen och majoriteten om hur mycket tilldelning av arvoderad tid som skulle ges totalt. Jag citerar från dokumentet: "Fördelning av utrymmet inom oppositionen sköts utanför denna överenskommelse." Att Jörgen Danielsson (S) och company sen fördelar "potten" sig emellan olagligt; dvs som strider mot de beslut landstingsfullmäktige har tagit, det får stå för dem.

Gustaf Wachtmeister säger till tidningen: "Den skuld han erkänner i arvodesaffären är att han som landstingsstyrelsens ordförande aldrig offentligt tog upp Jörgen Danielssons anspråk på ett 90-procentigt arvode som oppositionsråd. Sett i backspegeln skulle han ha gjort det eftersom utbetalningen är olaglig, förklarar han. - Jag borde också ha informerat min efterträdare Lotta Finstorp om detta."

Ja, det var naivt att inte informera offentligheten om Jörgen Danielssons roffarmentalitet. Men, Wachmeister har fortfarande inte skrivit under på något dokument som godkände denna procentsats. Det var också dumt att han inte informerade Lotta Finstorp om denna roffarkultur som Jörgen Danielsson hade tagit med sig till landstinget. En roffarkultur som nu solkar ner även alla duktiga politiker på landstinget. Om man nu inte är van vid en sådan kultur och själv inte står för en sådan så är det svårt att hantera ett sådant problem. Många hederliga människor drabbas nu av vad en girig person, Jörgen Danielsson, har ställt till med. Det är det mest sorgliga i alltihopa.

En journalist berättade för mig att socialdemokraterna i Eskilstuna skickade Jörgen Danielsson till landstinget för att "städa upp" där. Mikael Edlund och company behövde hjälp. Då får väl Eskilstuna-sossarna vara så vänliga att ta hem Jörgen Danielsson igen. Efter allt stök och elände Danielsson har ställt till med på landstinget är det väl rimligt att hans uppdragsgivare tar hem honom igen. Eller?

Lotta Finstorp (M) skriver på debattplats: "Det jag önskar är att allmänheten ska inse att politik handlar om mer än makt och pengar. Politiker som jobbar för att förbättra sjukvården förtjänar vår uppskattning och ska inte svärtas av rubrikerna i tidningen. Det är viktigt att komma ihåg att problemet skapats av några få personer i nyckelpositioner." Hon har rätt. Se till att det finns rätt personer på dessa nyckelpositioner, så blir allt bättre. Det gör vi genom att rösta rätt den 19 september.

15 kommentarer:

intresserad sa...

vore bättre att Lotta F återbetalade sina drygt 100,000 kr till Landstinget istället för att komma med bortförklaringar.

Och varför ska sossarna i Etuna ta tillbaka Jörgen D, han har lyckats rädda landstinget efter förra majoritetens totala misslyckande...

Marie-Louise F M sa...

Hej intresserad!
Självklart så är det den bilden av landstinget som Jörgen vill ska vara den sanna bilden!
Fakta är att det finns inget landsting vars hälso- och sjukvård klarar sin budget och så har det sett ut de senaste trettio åren.
Hälso- och sjukvården beräknas gå 109 miljoner back 2010.
Det var inte Jörgen som räddade ekonomin, det var skattebetalarna, vår personal (som för närvarande går på knäna)och Alliansen.
Gå gärna ut i verksamheten och sjung lovord över JD så kanske du får lite matnyttig information...
/Marie-Louise

intresserad sa...

man blir inte poppis av att ta tuffa beslut, förstår att du inte har erfarenhet av det MLFM...

Marie-Louise F M sa...

Sanningen kommer alltid fram till sist.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=3952364

Margit Urtegård sa...

Hej "Intresserad"

Citat från Sörmlands radio: "Landstingsstyrelsens ordförande, Jörgen Danielsson (S), håller fast vid att han inte hade en aning om den kraftiga arvodeshöjning han fick när han blev oppositionsråd i landstinget 2007. Det är andra som ljuger eller minns fel, menar Danielsson, och pekar bland annat ut Gustaf Wachtmeister (M), som då var landstingsstyrelsens ordförande."

När Jörgen Danielsson 2006 hade makten inom räckhåll, beställt tjänstebil och förhandlat fram sin lön, som skulle bli 110 procent av riksdagsmannaarvode valde Ann Berglund och Marco Venegas, från Vänsterpartiet, att hoppa av samarbetet med S.

Där satt Jörgen Danielsson och skulle få en lön på 75 procent av riksdagsmannaarvodet. Det räckte inte för honom, han hade blivit lovad mycket mer. Därför såg han till att höja sitt eget arvode, på de andras bekostnad. Helt i strid med arvodesreglemente. Nu försöker han att komma undan genom att skylla på andra. Säg mig, varför skulle en moderat ljuga för att en sossepamp skulle få mer pengar?

Och vem är mest trovärdig? Wachmeister eller Danielsson?

intresserad sa...

Danielsson såklart....

Fortfarande inget från er om att Finstorp inte tänker återbetala...

Hycklare...

Margit Urtegård sa...

Hej "Intresserad"

Du får gärna hålla dig till hövlig ton, att kalla folk för hycklare när man debatterar med någon är inte en särskilt hög eller trevlig nivå.

Wachmeister är en duktig politiker, en mycket respekterad och erfaren landstingspolitiker.

Lotta Finstorp (M) sa till media, innan Jörgen Danielsson gjorde det, att hon skall betala tillbaka pengarna. Så det måste du ha missat.

Jörgen Danielsson (S) blev lovad av socialdemokraterna att han skulle slippa förlora ekonomiskt på att byta från kommunpolitiken till landstingspolitiken. Han beställde en bil, han köpte kristallkrona, han festade på skattebetalarnas pengar, skickade sin politisk sekreterare på journalistutbildning på skattebetalarnas pengar med mera med mera... Och du tycker att en sådan politiker är trovärdig???!!!

Du måste skoja!?

intresserad sa...

Lotta F tänker bara betala tillbaka om hon hjort fel och uppenbarligen anser hin inte att hon gjort något fel, så det så...

att du är så lättstött Margit du som gärna kallar andra elaka saker?

lär av Mona Sahlin, tänk så mycket skit hon tar utan att säga ett ont ord...

intresserad sa...

hjort är ett djur, jag vet...

Margit Urtegård sa...

Hej "Intresserad"

Jag är inte lättstött, jag vill ha en bra debatt-ton på min blogg. Är det för mycket begärt?

Jag har en öppen debattfunktion och jag svarar, som oftast, även anonyma debattörer. Det är lättare för anonyma att slänga ur sig precis vad som helst, än de som skriver sitt namn. Jag säger ifrån när jag tycker det spårar ur och det tänker jag fortsätta göra. För allas skull låt oss ha en trevlig ton.

Med vennlig hilsen
Margit

Anonym sa...

Avskaffa landstinget,och ta bort giriga politiker,alla politiker borde få prova på vanliga jobb.

Marie-Louise F M sa...

Själv har jag varit fritidspolitiker sedan 1988 och jobbat som undersköterska inom äldreomsorgen parallellt med mina politiska uppdrag. Tufft men viktigt för mig.
Heltid har jag jobbat sedan 2007.
/Marie-Louise

intresserad sa...

du lyckades Margit, Jörgen D avgår.
nu hoppas vi att Lotta F inser att det bara finns en sak att göra...

nu vill vi ha namnet på den politiske sekreterare som fått för högt arvode,,,

www.hjartat.wordpress.com sa...

Amen! Vilket på svenska betyder; Må så ske!

Rösta på människor med Hjärtan.

Åh, vad jag hade behövts i detta industrilandskap! Som Mälarsjukhuset palliativa cancervård är.

Jag hade fått bättre vård i SEB-banken har jag känt. Där har vi varit ålagda att var vänliga och respektfulla.

Men efter 6 veckor så känner de mig. Nu kan jag inte klaga på annant än att jag inte vår vård och stöd. Vad händer, vad kan jag förvänta mig av framtiden. Det kan inte läkarna veta naturligtvis. Nu har jag inte talat med en läkare på en dryg vecka. Det är uselt. Jag tjatar och klagar på symtom som skrämmer.

www.lenaalun.wordpress. com sa...

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=3957186

Men vad fint han talar nu - Jörgen Danielsson. :-o


I första mosebok lär vi nämligen oss:

Kvinnan gav mannen äpplet och han tog det. Bådas ansvar!!