torsdag 19 augusti 2010

Marcus Birro om politikerförakt

Marcus Birro konstaterar i Expressen: "Politikerföraktet är också en rätt trist företeelse. Det är inget annat än slentrianmässigt snobberi. Man säger sig avsky politiker för att man är för lat för att sätta sig in i politiken. Det är på gränsen till misshandel att inte bry sig om sin framtid. Har man barn är man ansvarig för framtiden och att vara ansvarig för framtiden är att vara medveten om vad som händer omkring en, och att kokettera med sitt ointresse för politik är bara slarv och byfåneri." Jag är beredd att hålla med Birro. Nu när det är valrörelse så möter vi fritidspolitiker folk på valtorget varje dag som påpekar just detta. Att de inte är intresserade av politik och att politiker är något som katten har dragit in.

Samtidigt måste vi som dock har valt att engagera oss i samhällsfrågor vara ödmjuka och lyhörda. Vi måste ställa oss frågan varför det är på detta viset? Vad kan vi göra för att höja förtroendet för oss politiker? Vad kan vi göra för att flera vill vara med i det politiska arbetet?

Aftonbladet berättar: "Två män som kandiderar för Socialdemokraterna i valet, togs på bar gärning när de hade sex med prostituerade. Polisen slog till mot männen i ett LO-förbunds övernattningslägenhet. Nu har en av männen åtalats, den andre har dömts till dagsböter. När man får läsa sådana här nyheter så blir man både desillusionerad och uppgiven. Just då kan jag förstå att politikerföraktet växer.

4 kommentarer:

Anonym sa...

vad hände med sven-otto...

Kalmardamen sa...

Jag tror att vi kommer få en ökning av blankröster i detta val!

Anonym sa...

@kalmardamen

...och många röda röster...

Anonym sa...

säger bara; landstinget sörmland,
snacka om att spä på föraktet...