tisdag 17 augusti 2010

Lotta Jonsson, riksdagskandidat för KD

Dagens citat, hämtat från face-book, skrivet av Lotta Jonsson i Eskilstuna, riksdagskandidat för Kristdemokraterna:

"...vilket är försvarbart...att använda skattepengarna i landstinget till ; Kristallkronor, Sprit till politiker, Journalistkurs till deras egen pol.sek, fotografering till det egna partiets valmaterial....eller kanske skulle pengarna gå att användas till nån behandling o vård...kan bara konstatera att, trots kristallen, så lyser en värdig människosyn med sin frånvaro:)"

6 kommentarer:

intresserad sa...

förstår inte ditt inlägg ?

håller du med henne eller...

Margit Urtegård sa...

Klart jag håller med henne.

Lotta Jonsson sa...

Finns en låt som Di Leva sjunger..."vem ska man tro på, tro på,tro på när...tro på när allt är så här"...ja den frågan känns helt plötsligt igen...Vi politiker har fått ett förtroende,oavsett om vi är valda i en kommun, landsting eller till riksdagen, att förvalta människors väl inarbetade pengar som de i sin tur betalar för att alla i samhället ska få ta del av välfärden. Alltså tror jag helt kallt att människor räknar med att Landstinget för dessa gemensamma kronor ska se till att alla får den bästa tänkbara vården...utifrån sina sjukdomar och vårdbehov...
Att då inte leva upp till det ansvarsfulla uppdrag man faktiskt fått utan istället använda pengarna för egen vinning verkar mycket korkat! Vem tror man att man är egentligen?
Nej jag kan inte som Jimmy Jansson (s) säga att hans kamrater i Landstinget har skött ekonomin o verksamheten bra....i och för sig beror det väl på vad vi utgår ifrån..Landstingets verksamhet eller partiets???!!!
Nej jag tycker att det är på sin plats att Jörgen Danielsson sätter sig en kväll på akuten o berättar för den oroliga, väntande, mamman med sitt barn som har astma att det som jag, som Landstingets högsta ansvariga politker handlade för att "roa oss" i tre dagar skulle kunna bekostat just dos med kortison som din son behöver andas in för att bli frisk...ja det kan låta tufft...men verkligheten för sjuka människor som söker vård är tuff...o pengarna ska prioriteras till vård..det är det viktigaste om vi ska få ett mänskligare Sverige:)

Stefan Holm sa...

Ja, det finns väl ingen som lungt kan påstå att Landstinget i Sörmland är en välmående och välstrukturerad instutition. Fick just höra att de sjuksköterskor som är under utbildning och praktiserat både i Eskilstuna och Södertälje trodde sig komma tillbaka till 60-talet på Mälarsjukhuset.

Efter att tillbringat åtskilliga timmar och tillfällen på akuten på Mälarsjukhuset och Strängnäs vårdcentral så skulle jag snarare säga att det är att återvända till 40-talet.

Min fru Ludmila jämför med vården i Ryssland och tycker att den extermt låga servicenivå vi har här i Sörmland aldrig skulle accepteras där.

Att då, som Jimmy Jansson, gå ut och säga att Landstinget skött ekonomi och verksamhet bra är rent skamligt.

Dag Bremberg sa...

Ja, det låter cyniskt när den sossen säger så.
Men man måste ju fråga sig om det hade varit så mkt bättre med kd och övriga borgerliga partier i en traditionell allians. Man kan ju hoppas, men varför hände i så fall inget av det som nu lyfts upp under de "borgerliga åren"?

Marie-Louise F M sa...

Moralen är i fritt fall sedan Jörgen tog över!
/Marie-Louise