lördag 28 augusti 2010

Klokt beslut och klokt val

Jörgen Danielsson (S) säger till tidningen: " – Jag har aldrig medvetet farit med osanning. Däremot har jag fått klart för mig att mina minnesbilder visat sig vara felaktiga och jag tar nu konsekvenserna av detta." Först när Peter Lindstrand (V) plockade fram mailet, som han hade fått från Jörgen Danielsson om deras överenskommelse rörande arvoden, kom Jörgen Danielsson ihåg sina egna ord. Trovärdigt? Knappast. Men, det är klokt av honom att avgå! Rätt beslut!

Socialdemokraterna har nu valt Åsa Kullgren (S) till Jörgen Danielssons efterträdare. Ett mycket klokt val. Åsa Kullgren är påläst, kunnig, duktig och mycket trevlig. Bra egenskaper hos en politiker.

Ledarsidan på Eskilstuna-Kuriren fortsätter att fara med osanning. Det måste vara svårt för dem att acceptera att det parti ledarsidan har hejat mest på i landstinget visade sig vara ledda av en girig myglare. De skriver: "Gustaf Wachtmeister (M), som hade bestämt Danielssons arvodesnivå. I själva verket ingick de två en överenskommelse – givetvis lagstridig – att oppositionen, då bestående av S och V, på egen hand skulle fördela en pott som till slut gav Danielsson de felaktiga 90 procenten från 1 januari 2007."

Överenskommelsen som Wachmeister och Danielsson ingick var inte alls lagstridig. Det var en pott med pengar de kom överens om som Danielsson i sin tur fördelade lagstridigt, därför att han inte följde landstingsfullmäktige beslut om arvodesnivåer. Wachmeister bestämde inte storleken på Danielssons arvode och det vet ledarsidan.

12 kommentarer:

intresserad sa...

när avgår Lotta Fi då ?

eller är det ok för dig att hon sitter kvar ?

Anonym sa...

Intresserad tycks ha ett väldigt stort intresse av att Lotta F skall avgå.
Var glad att den som ligger bakom allt går,och låt dom övriga komma igen .
K D gör ett bra jobb i Landstinget

intresserad sa...

"låt dom övriga komma igen"

är du enfaldig ?

Anonym sa...

Undrar vem som är enfaldig??

intresserad sa...

märks att anonym tillhör kd...

Anonym sa...

Intresserad hör förmodligen tull SD

intresserad sa...

tull ???


verkligen inte, är sosse sedan barnsben...

Marie-Louise F M sa...

Hej Margit!
Det gick snabbt när det uppdagades att Jörgen ljög om oppositionens uppgörelse!
Det blir intressant att se hur Åsa Kullgren kommer att hantera de olagliga arvodena som henne kollegor plockat ut sedan de kom till makten. Eller kommer hon att lägga locket på? När kommer hela sanningen fram?

Margit Urtegård sa...

Hej Marie-Louise.

Ja, det blir intressant att se om allt kommer fram. Socialdemokraternas kommande stjärna på landstinget, landstingsrådet Fredrik Pettersson (S), har ju också fått flera hundra tusen kronor för mycket betalt under den här mandatperioden. Något både han och Jörgen Danielsson är medvetna om, då det är de två som har organiserat upplägget. Skall Fredrik Pettersson också avgå? Eller skall socialdemokraterna gräva ner den historien?

Marie-Louise F M sa...

Det är ju inte bara Fredrik Pettersson som har fått för mycket betalt, utan en hel drös av Åsa kollegor i den nya majoriteten.
FP och MP går inte fria i denna härva!
/Marie-Louise

Anonym sa...

Gå till botten med hela skiten,och starta om med dom som är "rena"

Anonym sa...

Det ska bli spännande att se hur Marie-Louise ska forma en stabil landstingsmajoritet utan att FP och MP ingår. Fast det är klart - hon kanske tror på tomten också...