onsdag 25 augusti 2010

Jörgen Danielssons (S) roffarmentalitet i landstinget!

Efter nästan två dygn i mediaskugga träder landstingsrådet Jörgen Danielsson (S) fram och säger att han skall betala tillbaka det olagliga arvodet på ca 150 000 kronor, som han har gett sig själv. Jörgen Danielsson har gjort så många pudlar, sedan han roffade åt sig makten i landstingshuset, så att han snart kan öppna en hel kennel. Danielsson säger att det handlar om en landstingskultur som har funnits länge. Det är inte sant. Det hela handlar om Jörgen Danielssons egen roffarmentalitet; det är han som har myglat hela vägen.

Storyn som tidningen har fått lyder: "På onsdagseftermiddagen kallade Jörgen Danielsson till presskonferens för att berätta att han betalar tillbaka. Deltog gjorde också hans båda företrädare Mikael Edlund (S) och Alf Egnefors (S). Deras budskap var att de felaktiga utbetalningarna skett av misstag, eftersom landstinget haft oklara arvodesregler."

En tidningsläsare skriver: "Det vore bäst om Jörgen kastade in handduken för gott! Undrar vad han ska ställa till med nästa gång. Givetvis kan han ta med sig övriga insyltade landstingspolitiker också, oavsett partifärg! Marie-Louise Forslund Mustaniemi (KD) avslöjade landstingets arvodescirkus redan i april 2009 och blev utsatt för hot, spott och spe för detta! Det tog tid innan det hände något. Heder åt henne!" Marie-Louise Forslund Mustaniemi har stått upp för sanningen hela vägen. Det tog tid innan någon lyssnade på henne. Men, nu har det hela kommit fram. Mycket tack vare Marie-Louise Forslund Mustaniemis kamp för moralen i landstinget.

En hedersman är Gustaf Wachtmeister (M). Tidningen skriver: "Wachtmeister kandiderar i dag till en landstingsrådspost som första namn på en av Moderaternas vallistor. Men de uppgifter som framkommit om hans delaktighet i arvodesaffären kan resultera i att han hoppar av. Väljarna får avgöra, säger Gustaf Wachtmeister: - Jag brukar få många kryss i valet, men får jag bara en-två procent kommer jag allvarligt att överväga att sluta. Valet kommer att bli en förtroendefråga för mig, säger han."

Den som borde avgått för flera skandaler sedan är Jörgen Danielsson (S). De många socialdemokrater jag har pratat med sedan det här kom fram säger att de skäms som hundar över det som har hänt. Den som verkligen borde skämmas är Jörgen Danielsson och ingen annan.

11 kommentarer:

Johanna sa...

Haha herre gud, vilken drömvärld du lever i. Vilka körde landstingets ekonomi i botten? Vilka är det som delade ut de så kallade olagliga arvodena? Jo just det MODERATERNA. Kan du förklara för mig, hur J Danielsson i opposition kunde bestämma eller som du ljuger ihop "roffa åt sig" ett större arvode än han hade rätt till? Den som borde skämmas här är DU (som ljuger) och M som delade ut felaktiga arvodena! Och ingen annan.

Margit Urtegård sa...

Hej Johanna.

Jag har sett den handskrivna lönelistan som Jörgen Danielsson gav till lönekontoret på vilka som skulle ha arvoden och hur stora de arvoden skulle vara. Den lönelistan som Jörgen Danielsson skrev ihop efter att han tog över makten. Det var helt andra förhållanden än de som gällde innan MP, FP och S blev en allians.

Jörgen Danielssons självkomponerade/olagliga lönelista är daterad den 27 augusti 2008. Jag hoppas du har sett den.

intresserad sa...

Wachtmeister är tydligen ansvarig för detta och bör således avgå.

Jörgen D återbetalar men vad gör Flensmoderaten ? Rymmer hon till riksdagen efter valet och hoppas att alla glömmer ?

Har svårt att förstå ditt enorma hat till just socialdemokrater, det är inte friskt...

Marie-Louise F M sa...

Hej Johanna!
Jörgen Danielson roffade åt sig ett större arvode än han hade rätt till den 1.1 2007.
Arvodesreglementet antaget av fullmäktige medger 75 procent av riksdagmanna-arvodet för alla landstingsråd utom LS ordförande.
Han såg till att andra råd i oppoitionen fick LÄGRE ersättning.

Hans företrädare Mikael Edlund hade 75 procent.
Är man läskunnig så är det inga som helst problem att följa arvodesreglementet!

Hälsn Marie-Louise

Margit Urtegård sa...

Hej "Intresserad"

Jag är inte övertygad om att moderaterna har något med detta att göra. Lotta Finstorp (M) har fått för mycket arvode och jag är övertygad om att hon kommer att betala tillbaka pengarna.

Vill påminna om att Lotta Finstorp tog över samma lön som Jörgen Danielsson hade haft som oppositionslandstingsråd, alltså inget hon avtalade sig fram till. Naivt kan tycka, att hon inte reagerade, men det är inte detsamma som att kräva att få samma lön som tidigare; vilket Jörgen Danielsson gjorde. Han ville ha samma lön som han hade haft som politiker i Eskilstuna. Det var kravet han ställde för att skickas till landstinget för att "städa upp".

Jag skulle vara tacksam om du lät bli att använda ord som hat och dylikt. Man måste kunna få tycka saker utan att bli beskylld för att hata någon. Tack på förhand.

intresserad sa...

hat är ett starkt ord, jag vet.
men du är alltid särskilt hård i din ton mot just socialdemokrater.

för övrigt så är Jörgen D värd ännu högre lön med tanke på detta tunga uppdrag att reda ut de dåliga finanserna.

ni kanske skulle hyra honom som konsult till strängnäs kommun...

Margit Urtegård sa...

Hej "Intresserad"

Det är inte meningen att ha hård ton. Hoppas dock att jag är hård men rättvis när jag är det.

Vi vill nog inte ha Danielsson som konsult i Strängnäs, men tack ändå:-)

intresserad sa...

Jörgen roffar åt sig och Wachtmaister är en hedersman skriver du...

denne gammelmoderat borde partiet städat bort för länge sedan...

Anonym sa...

Lägg ned hela landstinget så kan vi få en bättre fungerande sjukvård,och samtidigt sänka skatten

Margit Urtegård sa...

Hej "Intresserad"

Gustaf är ödmjuk och ställer sin plats till förfogande om väljarna inte röstar på honom, så gör en hedersman.

Jörgen Danielsson gör som strutsen; sticker huvudet i sanden och låtsas som om ingenting har hänt. I tillägg har han mage att skylla ifrån sig.

www.hjartat.wordpress.com sa...

Jag var med på Introduktionsdagen för landstingsledamoter, som nyinvald. Sedan valde jag att hoppa av. Kände att detta kommer inte att främja mitt tillfrisknande från bröstcancer.

Vad jag främst reagerade på var Jörgen Danielssons attityd, strategi mot oss i Alliansen med Anders Brjurström (FP) i spetsen.

Jag kunde dra den slutsatsen att politiskt arbete inte passar mig.

Jag ville väldigt gärna förändra "världen", men att anpassa mig och lära mig det politiska arbetet kände jag inte var möjligt.

Jag fann dig Margit, via e-kuriren.se, och sedan maj 2008 var en politisk aktivist född.

PeO Och Ann-Sofie mötte jag via Dig på Pride 2008 och de lärde sen mig och Eva Magnusson att blogga veckan därpå.

På den vägen är det nu.

Kram

Lena