tisdag 6 juli 2010

Tvåbarnsmamman ska stenas till döds

Aftonbladet berättar: "Sakineh Mohammadie Ashtiani erkände otrohet: Nu ska hon dö för sitt brott. Tvåbarnsmamman kommer att grävas ned i sanden – hela vägen upp till bröstet. Stenarna som kastas på henne är noga utvalda i storlek, så att de inte ska döda på en gång. Poängen är att hon istället ska torteras långsamt till döds. Sakineh Mohammadie Ashtiani, 42, anklagades för otrohet av sin man i staden Tabriz i Iran 2006. Hon förnekade brottet. Efter 99 piskrapp ändrade hon sig och erkände."

Det är barbariskt och fruktansvärt att praktisera sharialagar. DN skriver: "I Norge kallades den iranske ambassadören Seyed Hossein Rezvani på måndagen upp till utrikesdepartementet, som en kraftig markering mot den kommande avrättningen. – I Ashtiani-fallet gav vi besked om att stening är helt oacceptabelt. Kvinnan har dessutom redan tidigare fått piskstraff och därmed är dömd två gånger. Något som strider mot Irans internationella folkrättsliga plikter, säger statssekreteraren Espen Barth Eide, enligt VG.no." Jag hoppas flera nationer agerar kraftfullt mot Iran nu. Många frågar sig var solidariteten bland stater emellan och alla organ som arbetar med mänskliga rättigheterna är någonstans?

Den norske nettavisen skriver: "Verdenssamfunnet med FN i spissen har denne våren innført nye, kraftige sanksjoner mot Iran som et svar på landets omstridte atomprogram. Nå håper Amiry-Moghaddam at verdenssamfunnet også retter mer fokus på de barbariske straffemetodene som regimet praktiserer mot sin egen befolkning. - Det er viktig med en offisiell reaksjon som sier at 'dette finner vi oss ikke i, at man skal drepe mennesker på en måte som vi har lest om fra middelalderen'. - Vi vet jo at Irans regime praktiserer slike metoder for å spre frykt blant folk. Nettopp derfor er det som regel de svakeste som blir ofre for denne praksisen. Men hvis verdenssamfunnet retter fokus på det og presser regimet, så vil prisen for å utføre denne handlingen være høyere enn det de får ut av å gjennomføre handlingen. - Vi kan faktisk redde henne, men det må være vedvarende press. Så lenge de har disse lovene, så vil steining foregå."

Sakineh Mohammadie Ashtianis son på 20 år och dottern på 17 år ber världssamhället om hjälp. De vill att vi gör något för att rädda deras mamma. Det är dags att västvärldens politiska ledare åker till Iran.

4 kommentarer:

Anonym sa...

11 Juli. Internatonell dag mot stening.

http://ligator.wordpress.com/2010/07/06/11-juli-internationell-dag-mot-stening/

ugglan sa...

Detta är inte helt otroligt eftersom det förekommer på fler ställen i världen, till och med migrationsverket vill och har skickat ner kvinnor till olika länder där man inte vet vad som har hänt med dom. Iran säger att dom följer sina lagar vad för slags lagar? jo! så att man kan hålla folket lugna. Det är dags att ställa dessa imamer till svars för vad dom har gjort mot det Iranska folket. Denna kvinna och andra kvinnor ska inte straffas på detta sätt SAKINEH har redan blivit straffad en gång, DET RÄCKER! Detta gäller även dom två unga pojkarna som hängdes 2005, absolut helt ohållbart, sådana medeltida straff får och ska ej förekomma. Hjälp istället det Iranska folket att återfå sin heder och att kasta ut dessa imamer från deras makt, sådana typer ska inte få göra vad dom vill i en modern värld.

Anonym sa...

DOM ÄR JU INTE KLOKA I DE DÄR LÄNDERNA, OCH SÅNA SKA SVERIGE TA HIT!

Margit Urtegård sa...

Tusen tack för länken Torbjörn!

Med vennlig hilsen
Margit