lördag 17 juli 2010

S skickade notan till skattebetalarna

Eskilstuna-Kuriren skriver: "I februari 2009 åkte nio personer ur Socialdemokraternas landstingsgrupp på konferens. Sedan festade de till det rejält, och skickade spritnotan till skattebetalarna. Landstingsstyrelsens ordförande Jörgen Danielsson (S) är mycket pressad när Eskilstuna-Kuriren konfronterar honom med fakturorna på 3 500 kronor från partiets interna spritfest i samband med en konferens. Han lovar nu att Socialdemokraterna ska betala tillbaka pengarna med omedelbar verkan. - Enligt reglerna ska landstinget stå för mat och uppehälle, så den delen skulle partidistriktet ha skickat till landstingskansliet. Däremot skulle alla utgifter för alkohol ha betalats av partiet, säger Jörgen Danielsson." Nu skall de åter betala tillbaka pengar till skattebetalarna. Fint så. Det verkar dock som om landstinget skulle behöva anställa någon på heltid för att hålla koll på den politiska ledningen vi har där. Kanske enklare att välja ett nytt styre den 19 september?

Lotta Finstorp (M) säger till tidningen: "– Det stora problemet är ju att det här händer hela tiden. Det heter ju att vara förtroendevald och det är sånt här som minskar förtroendet och skapar politikerförakt." Sosseeliten gör som de vill, det är ett problem. Blir de upptäckta skakar de på bara axlarna och säger att det inte var meningen att göra så. Någon som är förvånad?

9 kommentarer:

Anonym sa...

Men vad fan - har Ekuriren börjat med kvällstidningsfånerier? "Spritfest", jojo. Och du understöder sådan skräpmedia genom att citera och länka. Blä.

Angrip relevanta saker - gör det inte med hjälp av löjliga bluddranden om "spritfest" när tio personer druckit ett par öl.

Anonym sa...

Om det bara hade varit "ett par öl".

Men nu var det ju både vin och sprit bla i form av bla calvados och ägglikör (sic!)

Nej byt ut ledningen så slipper vi dessa fasoner i form av kristallampor och calvados.

Erik

Crille sa...

Läs Julia Caesars nya krönika publicerad idag. Här finns länkarna:

www.korta.nu/jc

Hon är en vass svensk journalist som törs ta bladet från munnen! Texterna får inte missas!

Anonym sa...

Ja tänk, käre Erik... Du greppar alltså ekurirens bete för pöbeln fullständigt? "Spritfest". Jojo...

Anonym sa...

Om inte tidningarna granskar maktens män och kvinnor vem skulle då göra det? Dessa sossar körde en stöt och hoppades slippa upptäckt. Sossarna har haft makten i Sverige och de flesta landsting i årtionden. De är därför maktfullkomliga. Egendomligt att kalla E-kuriren för skräpmedia. Kanske du skulle kunna ge exempel ur tidningsvärlden som du inte tycker är skräpmedia ?

Anonym sa...

Egendomligt med de personliga påhoppen på Margit. Till skillnad från många politiker vågar hon vara både personlig och politisk. Människor påverkas på olika sätt , blogg och facebook är två utmärkta sätt. De har nämligen möjliggjort för vanliga människor att formulera frågor och söka deras svar.

Anonym sa...

Fram för fler som Margit som törs och kan skriva om allt

Anonym sa...

Vadå skriver? 90% är stulet från andra skribenter,, I övrigt bull shit.

Anonym sa...

Hej Anonym kl 1110

Det är till att vara sur, inte konstruktivt kritisk, utan bara sur och dessutom lite elak.

Vi kan väl skylla på värmen för sådan kan du väl inte egentligen vara.

Hälsningar,

Erik