lördag 10 juli 2010

Media, politiker och sex

Jag är strax på väg hem från Almedalsveckan. Två snackisar har dominerat i Visby i år. Den ena är att en ganska osynlig politiker, före detta skådis, har lämnat centern och gått till socialdemokraterna. Vissa gör allt för att få mediautrymme!

Det folk har pratat mest om är dock Littorins avgång. En fråga som kulminerade i dag då Aftonbladet gick ut med sexköpsryktena. För än så länge så är det faktiskt bara rykten. Littorin skall enligt en kvinna köpt sex av henne vid ett tillfälle 2006.

Proffsbloggaren Mary Jensen skriver klokt: "Sven-Otto Littorin talade om att han inte ville att barnen skulle drabbas mer och nämnde också att han gjort saker han inte var nöjd med. Det har vi förmodligen alla gjort. Den felfrie människan finns inte. De flesta har haft ett liv före politiken då man inte funderade så mycket över vad tidningarna skulle tycka vara intressant senare när man väl var politiker. Som politiker är man fritt villebråd. Det är precis detta jag tror gör att många avstår från att engagera sig politiskt."

SvD skriver: " Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) kommenterar nu sexköpsanklagelserna mot Sven Otto Littorin. – Han säger att uppgifterna inte stämmer, säger statsministern vid en pressträff i Rosenbadsparken."

Ola Mårtensson, på Västerviks Tidningen, ställer frågan; vem i all världen kan man lite på? En berättigad fråga i dagens mediabrus. Göran Hägglund (KD) säger till SvD att han tycker att Littorin borde träda fram och berätta sin version av vad som har hänt. Han har förmodligen rätt. Förr eller senare måste Littorin förklara vad som hänt. Media har redan dömt honom; mediadrevet är i full gång; vargarna är lösa. Vi andra, som inte skall sälja lösnummer, vill veta sanningen.

Inga kommentarer: