måndag 26 juli 2010

Maria von Beetzen (M) är en bra kapten!

Oppositionsrådet Maria von Beetzen (M) skriver i ett inpass i tidningen i dag: "Alex Voronov har helt rätt i att det socialdemokratiska styret i Strängnäs inte levererat någon lösning på Strängnäs problem, situationen har tvärtom förvärrats. Skatterna har höjts kraftigt, så har även skuldbördan, däremot har resurserna för undervisning rasat till botten."

Alex Voronov skrev: "Under 2007 och början av 2008 krävde Socialdemokraterna, då i opposition, högre anslag till skola och förskola. Det var då som Lotta Grönblad lanserade begreppet 'brutalbudget'. Partiets lösning var skattehöjning."

Skattehöjning blev det. Sämre lärartäthet blev det. En skolkarusell och skolkatastrof utan dess like blev det. Ledarsidans gullegrisar levererade inte vad de lovade. Jag är heligt övertygad om att Strängnäsborna har större koll på vad som behövs i Strängnäs kommun än vad ledarsidan på Eskilstuna-Kuriren tycker sig ha. Det kommer valresultatet att visa.

Maria von Beetzen skriver klokt: "Att vända den katastrofala utvecklingen i Strängnäs kommun låter sig inte göras på en ny mandatperiods första år, det krävs ett träget och oglamoröst gnetande under ett flertal år för att vända den nedåtgående spiralen. Varken undertecknad eller någon annan i oppositionen är trollkonstnär! Under en följd av år måste nyinvesteringar hållas stramt, omotiverad kommunal egendom försäljas, Thomasgymnasiets problem lösas och ledningen på varje enhet måste ha ekonomin i ryggmärgen."

Ja, det blir tufft. Men, vi kommer att ro skutan i land, vi kommer att se till att ekonomin kommer i balans och genom det kunna satsa på det viktiga; vård, skola och omsorg i Strängnäs kommun.

2 kommentarer:

MariavB sa...

Tack för att du kommenterar mitt inlägg ! Ha det gott och häsa Margarita från oss !

Margit Urtegård sa...

Hej Maria.

Tack, jag skall hälsa till Margarita.

Klem