onsdag 7 juli 2010

Finns den lyckliga horan?

Två av de som var med i panelen, till höger Camilla Lindberg (FP)


I måndags lyssnade jag på ett seminarium med namnet "Är jämställdhet möjligt så länge prostitution existerar?". En av deltagarna var Camilla Lindberg (FP). Hon är folkpartisten från Dalarna som förespråkar bordeller. Det hettade till när publiken fick ställa frågor. Camilla Lindberg, som är skeptisk till sexköpslagen, fick frågan om hon skulle vilja att hennes egen dotter om hon hade någon blev prostituerad. Lindberg tyckte att det var en låg fråga och vägrade svara på den. Jag har funderat över detta och måste säga att jag tycker frågan är helt relevant. Om en politiker inte skulle vilja se sitt eget barn som prostituerad så är det väl ett svar på att man inte tycker att det är något attraktivt yrke? Eller?

Madeleine Leijonhufvud har skrivit: "I dag hävdar många, också kvinnor, i bloggvärlden och via andra kanaler, att det är en mänsklig rättighet att sälja sig sexuellt. På det kan man svara med att återge en dom i en fransk domstol: en dvärg hade som inkomstkälla att låta sig skjutas ut ur en kanon på ett nöjesfällt. Den lokala polismyndigheten tillät inte att detta nummer visades. Dvärgen hävdade att det var en mänsklig rättighet att låta sig användas som kanonkula. Svaret i den franska domstolen blev att europeiska människorättskonventionen också kräver att mänsklig värdighet upprätthålls. Numret var ett brott mot detta. Mänsklig värdighet må värderas lågt på sina håll bland dagens människor. Att svensk lag håller på den är kanske därför särskilt angeläget."

Även politiker måste sträva efter att mänsklig värdighet upprätthålls!

1 kommentar:

Anonym sa...

De horor som inte sitter fast i ett drogmissbruk är nog lika lyckliga eller olyckliga som vilken arbetstagare som helst.

Du verkade ju själv inte vara så lycklig som plit.