tisdag 6 juli 2010

En glad statsminister i Almedalen

En glad statsminister Fredrik Reinfeldt (M). Tagit på Efterfrågat med Lars Adaktusson i Visby. Fotografen är jag


I söndags lyssnade jag på Fredrik Reinfeldts (M) tal här i Almedalen. Självsäkert och statsmannamässigt berättade han hur han ville fortsätta leda landet efter valet den 19 september om väljarna så vill. Det var en strålande statsminister vi fick se och höra.

Lotta Hördin på Helsingsborgs Dagblad skriver: "Det var en moderatledare på hugget som kom till Almedalsveckan och Visby i går. Fredrik Reinfeldt har bestämt sig för att leverera. Nu gäller det att trumfa in budskapet om att Sverige ekonomi är i balans. Medan många EU-länder får ägna sig åt budgetsanering kan Sverige bygga vidare tack vare ordning i statsfinanserna. Alliansregeringen kommer att återkomma mycket och ofta till detta ända fram till valdagen i september. Det här är deras stora trumfkort. Och med all säkerhet den som fick opinionen att vända i våras."

Ledarsidan på Eskilstuna-Kuriren skriver: "Överhuvudtaget gav gårdagskvällens tal intryck av att Reinfeldt är fullkomligt nöjd med sakernas tillstånd i föregångslandet Sverige, möjligen med undantaget att fler ungdomar behöver praktisk utbildning och hjälp att söka jobb." Jag uppfattade inte statsministern så.

DN skriver: "Den inkomstskattesänkning på drygt en tusenlapp i månaden som regeringen genomfört under mandatperioden hade aldrig gjorts under en socialdemokratisk regering. Inte heller hade Socialdemokraterna med sina stödpartier drivit igenom den förändring av sjukförsäkringen som alla visste var nödvändig. Så visst finns skillnader. Och visst har Fredrik Reinfeldt rätt – både i sak och ideologiskt – när han pratar om värdet av att lägga skattepengar på välfärdssektorn snarare än på höjda nivåer i socialförsäkringssystemen och att det skiljer Moderaterna från Socialdemokraterna. Kort sagt finns en politisk verklighet som alliansen kan surfa på."

3 kommentarer:

Anonym sa...

Moderaterna driver helt klart rätt politik för landet Sverige så de får min röst i riksdagsvalet.

Däremot i kommun o Landsting så blir det självklart (s)...

Kerstin sa...

Till dig anonym,
tror du verkligen att socialdemokraterna är rätt parti att få ordning på ekonomin i Strängnäs kommun. Dom är ju ovilliga att diskutera vår stora skuld.
Kerstin

Anonym sa...

Kommunal och Landstingspolitik handlar mest om social- och vårdpolitik.
Där är (s) överlägsna alla andra partier.

Strängnäs har utrymme till att höja skatterna lite till.
Har man levt över sina tillgångar så är det bara att driva in pengarna precis som i Grekland.