onsdag 7 juli 2010

Agera för Sakineh, politiker!

Saga Rosén skriver på newsmill: "I skrivandets stund kanske steningen av Sakineh Mohammadi Ashtiani har inletts, kanske ska den snart påbörjas eller kanske har den sista stenen kastats mot den iranska kvinnans kropp. Dö kommer hon göra – om hon inte redan är död. Två barn blir moderslösa och ännu en kvinna dör i ett samhälle vars lagar grundar sig i ett medeltida samhälle. Sakineh dömdes till stening efter att hon efter 99 piskrapp erkänt otrohet. En handling hon är oskyldig till. Runt om i världen hörs röster för frihet och fördömande mot Irans sharialagar. Tystnaden från svenska politiker är skrämmande. I världens mest jämställda land tar inte dem folkvalda bladet från munnen och tar kraftigt avstånd från de brott mot mänskligheten och kvinnors rättigheter som sker i Iran."

Någon har uppenbarligen reagerat. DN skriver: "EU:s utrikeschef Catherine Ashton uppmanar Iran att stoppa avrättningarna av tre personer, varav en var minderårig när brottet begicks." Vad gör Carl Bildt (M)?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja kanske i lala-land så skulle Bildt kunna påverka detta beslut.
I verkliga världen så kan han intet göra,,,

Bättre att vi agerar mot muslimer med antidemokratiskt beteende i Sverige.

SB sa...

Anonym: Det finns flera exempel på att internationella protester har stoppat steningar och de som skulle ha stenats istället blivit frigivna, jag har dock inte de länkarna så jag kan sätta in dom här men jag vet att protester ibland fungerar! Därför är det i högsta grad allvarligt att Bildt och andra svenska politiker inte gör någonting för denna kvinnan. Det är en mycket otrevlig ögonöppnare för mej som svensk som tidigare trott att svenska politiker alla är humanistiskt lagda och kämpar aktivt mot sådana här fruktansvärda avrättningar. Nu vet jag bättre, och känner ett bottenlöst förakt för dessa empatibefriade svenska politiker, och för andra länders politiker med som har makt och möjlighet att ingripa men väljer att inte göra det. Aldrig får de min röst iaf.

Kenneth Ohlsson sa...

Hade det varit en man som skulle stenas, vilket också sker, så hade det inte blivit protester. Kvinnan har brutit mot landets lag!!!