onsdag 23 juni 2010

Klåparen på ledarredaktionen

Ledaren på Eskilstuna-Kuriren berättar: "Här och där i mediehusen pågår samtidigt en etisk diskussion (ni vet, sådant som 'gammelmedier' ägnar sig åt): I vilken utsträckning ska nyhetssajter, tidningar, radio och tv berätta om yttranden som offentliga personer gör på Facebook. Det handlar här inte bara om traditionell nyhetsvärdering utan även hur man ska betrakta Facebook som sådant. Är det ett privat eller ett offentligt rum?"

Jasså? Pågår det någon etisk diskussion på ledarredaktionen? Det är nog enbart lögn och förbannad dikt. Gammelmedier, fulla av wannabee-journalister, är oroliga för konkurransen från de sociala medierna och ingenting annat. Försök vara trovärdig någongång emmellanåt åtminstone. En liten uppmaning och/eller förhoppning!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ehh fulla av wannebe journalister?? Men är det inte just journalister de är på tidningarna? Eller menar du att alla riktiga journalister sitter och bloggar??

Margit Urtegård sa...

Hej anonym.

Ledarskribenten på Eskilstuna-Kuriren är inte journalist. Och ja det finns många journalister som bloggar.

Sören Sommelius sa...

Jag är själv Journalist på HD och det har väl hänt att man gått in ocg sexchattat lite på nätet då och då. Men aldrig på arbetstid.

Vi journalister är mer informerade och snabbare på att ta till oss begrepp som "allas lika värde".